Uhapšeni vođa navijača vlasnik kazina u Nemačkoj

Uhapšeni vođa navijača vlasnik kazina u Nemačkoj

foto: printskrin

Jevto Jevtić, vođa organizovane kriminalne grupe koja se bavila međunarodnim švercom droge, suvlasnik je kazina i kladionice u Nemačkoj, otkriva Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK.

Piše: Bojana Jovanović

Jevtić je prošle nedelje uhapšen u zajedničkoj akciji srpske i nemačke policije u kojoj je zaplenjeno oko pola tone droge – 303 kilograma kokaina, 96 kilograma marihuane i 106 kilograma hašiša.

On je osumnjičen da je početkom 2015. godine organizovao kriminalnu grupu koja se bavila švercom kokaina, amfetamin sulfata, hašiša i proizvodnjom i prodajom marihuane. Grupa je, prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal, bila aktivna na teritoriji Srbije, Nemačke, Španije, Mađarske i Holandije.

Nakon istrage koja je trajala 13 meseci, sa Jevtićem su uhapšena još dva organizatora i sedam članova grupe. Protiv njih se vode postupci u više zemalja, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Jevtić je vođa navijača jednog beogradskog fudbalskog kluba, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ne precizirajući o kom klubu je reč.

KRIK je došao do dokumenata koji pokazuju da je Jevtić suvlasnik kladionice i kazina u Nemačkoj.

U novembru 2014. Jevtić je postao suvlasnik kompanije „Rellinghauser Sportsbar“ sa sedištem u gradu Esen. Dokumenta iz nemačkog poslovnog registra pokazuju da je kompanija registrovana kao kladionica, a Jevtić ima 49 odsto vlasništva. Osnivač firme i Jevtićev partner je Serkan Agkun – osoba istog imena uhapšena je u pomenutoj policijskoj akciji, ali na osnovu dostupnih podataka nije moguće utvrditi da li je u pitanju ista osoba.

Druga kompanija „TS Unna“ registrovana je 2014. godine kao kazino. Jevtićev partner i u ovoj firmi je Serkan Agkun, a osnivački kapital je 25.000 evra.

Prema javno dostupnim podacima Jevtić trenutno nije vlasnik kompanija ni nekretnina u Srbiji. Od 2005. do 2007. godine u Gornjogradskoj ulici u Zemunu imao je butik „Komision TB 87“.

Članovi grupe

Kao organizatori narko-grupe su, osim Jevtića, uhapšeni Darko Radaković i Marko Nikica Ašanin. Dejan Stanić, Janko Vizi, Milan Plavša, Bokan Uroš, Boris Bešić, Nedžad Kurbašević, Aleksis Ljaljenko i Sergan Agkun su, prema saopštenju tužilaštva, članovi ove narko-grupe i protiv njih se vode postupci u više zemalja.

Dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem možete pronaći u našoj bazi dokumenata (samo za registrovane članove)

Comments are closed.