Uhapšene 22 osobe zbog krađa, prevara i falsifikovanja

Uhapšene 22 osobe zbog krađa, prevara i falsifikovanja

U nekoliko odvojnih akcija policija je tokom prethodnih nekoliko dana uhapsila 22 osobe zbog krađa, prevara i falsifikovanja, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Piše: Milica Vojinović

Jedan muškarac uhapšen je zbog sumnje da je falsifikovao ugovor o kupovini stana između njega i sada pokojne žene, kao i da je taj ugovor odneo u katastar i tako se nelegalno upisao kao vlasnik nekretnine vredne 100.000 evra.

Dvojica bugarskih državljana sumnjiče se da su u Kliničkom centru Srbije i drugim zdravstvenim ustanovama u beogradskoj opštini Savski venac od pacijenata i zaposlenih krali mobile telefone i novčanike.

Policija je u Boru uhapsila mladića zbog sumnje da je tokom oktobra ove godine ukrao ručni sat, četiri mobilna telefona i baštenski metalni sto i stolice.

Zbog prevare u Beogradu je uhapšena šezdesetčetvorogodišnja žena. Ona se sumnjiči da je posredstvom medija tražila novčanu pomoć za sebe i svoju ćerku, lažno prikazujući njihovo zdravstveno i materijalno stanje uz pomoć falsifikovane medicinske dokumentacije.

Jedan muškarac u Valjevu se predstavljao kao pripadnik Vojno-bezbednosne agencije (VBA) i ljudima obećavao različite usluge za novac, sumnja policija.

Jednoj ženi obećao je upis sina u Srednju vojnu školu, drugom zaposlenje u VBA, a trećem  zaposlenje u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici u Valjevu za šta je zahtevao i dobio ukupno 200 evra i 28.000 dinara, navodi se u saopštenju MUP-a.

Zbog sličnih krivičnih dela policija je podigla krivične prijave protiv još 16 osoba.

1 Comment

  1. Zabrinut kaže:

    A sta će biti sa direktorima Javnih preduzeća koji su zaista zapošljavali za pare?
    Mito i korupcija nam urušavaju dtžavu a policija se bavi sitnim lopovima.
    Bedno.