Uhapšena sudija iz Lazarevca zbog sumnje da je primila mito

Uhapšena sudija iz Lazarevca zbog sumnje da je primila mito

Foto: pixabay

Sudija Osnovnog suda u Lazarevcu Svetlana Stojanović uhapšena je zbog sumnje da je primila mito u iznosu od 2.000 evra, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Osim nje, policija je uhapsila i osobu osumnjičenu da joj je pomogla pri uzimanju mita.

Piše: Jelena Radivojević

Sumnja se da je sudija Svetlana Stojanović primila 2.000 evra mita od osobe kojoj je sudila kao predsednica sudskog veća, saopštila je policija.

Osim sudije uhapšen je i M.S. (1952) zbog sumnje da je pomagao pri primanju mita.

Oni se sumnjiče da su uzeli mito uz obećanje da će pomenuti postupak sudija vratiti na ponovno suđenje, a sve u cilju izricanja blaže kazne okrivljenom, piše u saopštenju MUP-a.

Protiv osumnjičenih biće podignuta krivična prijava, a oni će biti ispitani u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

1 Comment

  1. Dobronamerni kaže:

    Nakon bombaste objave u medijima da je ta sudija uhapšena, odmah deluje da sve ide ka zataškavanje u medijima. Naime, ona je sigurno morala da otkrije ime nekog sa višestepenog suda U Beogradu kome je trebala da da pola od 2.000 E koje je primila. Taj bi trebalo da ukine njenu presudu iz Osnovnog suda u Lazarevcu, pa da upravo njoj vrati predmet na odlučivanje da bi okrivljenog pustila sa udice. Nakon što je tužilaštvu očigledno navela ime kontakta sa više instance u Beogradu, mediji PRESTAJU KOLIKO DANAS UVEČE da izveštavaju o tom slučaju. Ta sudija je mala riba, ali se vidi da čim je otkrila identitet sudije sa više instance u Beogradu, neko je naredio medijima da ćute. Na žalost, kola će se slomiti na tom okrivljenom koji je celu stvar verovatno i prijavio da bi se neko od beogradskih sudija zaštitio. Užas!