Uhapšena organizovana kriminalna grupa u Crnoj Gori

Uhapšena organizovana kriminalna grupa u Crnoj Gori

Silikonska maska pronađena u stanu uhapšenih

Devet osoba uhapšeno je u Crnoj Gori zbog sumnje da su članovi organizovane kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa ubistvima, otmicama i međunarodnim švercom droge, saopštili su danas na konferenciji za novinare predstavnici crnogorske policije. Grupa je povezana sa ubistvima Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u Podgorici u martu ove godine.

Piše: Milica Vojinović

Rukovodilac Specijalnog policijskog odeljenja Dragan Radonjić rekao je da policija traga za još dvema osobama i podsetio da je pre nekoliko meseci pokrenut postupak protiv sedam lica za koje se takođe sumnja da su članovi grupe. Grupa je, kako je rečeno, formirana 2017. godine.

„Ova kriminalna organizacija je djelovala na prostoru Crne Gore i susjednih zemalja“, rekao je danas Radonjić i dodao da je „kriminalni plan organizacije je bio i da vrše krivična djela zastrašivanje bacanjem eksplozivnih naprava i paljenjem vozila.“

Grupa je, kako je rečeno na današnjoj konferenciji, povezana sa ubistvima Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u podgoričkom kafiću „Forum“ krajem marta ove godine.

Prilikom pretresa stanova uhapšenih policija je pronašla drogu, između ostalog 49 grama heroina, 290 tableta ekstazija i nešto manje od kilograma supstance za proizvodnju droge. Pronađeno je i oružje sa izbrisanim serijskim brojevima, kao i silikonska maska koju su, kako se sumnja, članovi grupe koristili da bi sakrili identitet prilikom vršenja krivičnih dela.

Jedan od sedmorice članova ove grupe protiv kojih je postupak pokrenut pre nekoliko meseci je Marko Jovanović koji se sumnjiči da je pucao u Šakovića, pri čemu je usmrtio i Jovanovića za koga se veruje da je bio slučajna žrtva.

Tada su zbog sumnji da su umešani u ovo ubistvo uhapšena braća Predrag i Janko Vukadinović, kao i Kristina Brnović.

Policija je tada saopštila da sve ukazuje da su osumnjičeni bliski škaljarskom klanu, kao i da nije poznato ko je naručio ubistvo.

Pogledajte „Crnu knjigu“ – bazu žrtava kriminalnih obračuna u Srbiji i Crnoj Gori

Comments are closed.