Uhapšena još dvojica zbog demoliranja kluba u Beton hali

Uhapšena još dvojica zbog demoliranja kluba u Beton hali

Klub Komitet (foto: krik.rs)

Policija je saopštila da je uhapsila još dvojicu osumnjičenih zbog rasturanja invenatara i prebijanja više osoba u klubu Komitetu Beton hali početkom meseca. Ranije su zbog ovog napada uhapšena petorica osumnjičenih kojima se na teret stavlja nasilničko ponašanje.

Piše: Milica Vojinović

Osumnjičeni su se branili ćutanjem, kao i oni koji su ranije uhapšeni, rekli su novinarima KRIK-a iz tužilaštva, ne želeći da otkrivaju njihova imena. Određen im je pritvor do 30 dana.

Policija je u saopštenju navela da je utvrdila identitet svih učesnika napada i da za njima traga.

Nekoliko dana posle događaja u Beton hali, policija je uhapsila trojica napadača – Miloša Hrkmana, Marka Čičkovića i Predraga Košprdića, a prošle nedelje još dvojicu Stefana Belivuka i Aleksandra Vidojevića.

Pojedini koji su ranije uhapšeni su članovi kriminalno-navijačke grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, koji je vođstvo na tribini preuzeo nakon ubistva dotadašnjeg vođe Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

Dok se Belivuku sudilo za pomaganje u ubistvu, na tribini ga je menjao Aleksandar Vidojević – Aca Rošavi, koji je zbog napada u Beton hali uhapšen prošle nedelje.

Protiv njega su ranije već vođeni postupci za različita krivična dela – nasilničko ponašanje na utakmici, razbojništvo i nedozvoljeno nošenje oružja.

Bio je deo mlađe navijačke ekipe, nekada blizak navijačkoj grupi „Alkatraz“. Kada su sredinom 2013. godine južnu tribinu preuzeli Stankovićevi „Janjičari“, Vidojević se priklonio njima.

Vidojević je bio i član skupštine fudbalskog kluba Partizan kao predstavnik navijača, a danas je jedan od uticajnijih u ekipi.

Njegovo ime privuklo je pažnju javnosti u junu ove godine kada je se pojavila fotografija na kojoj navija sa Danilom Vučićem, sinom predsednika Aleksandra Vučića, na fudbalskom prvenstvu u Rusiji. Sa njima je tada bilo još navijača „Janjičara“ protiv kojih su takođe vođeni postupci za različita krivična dela.

Podsetimo, KRIK je danas objavio snimke sigurnosnih kamera sa parkinga ispred kluba koja je snimila tridesetak huligana kako prilaze klubu, a zatim bacaju nepoznate predmete u pravcu ulaza.

Snimak dolaska huligana pogledajte ovde

Comments are closed.