Uhapšena dvojica zbog ubistva u Starčevu

Uhapšena dvojica zbog ubistva u Starčevu

Ubijeni Timotije Stojanović (foto: Fejsbuk)

Dvadesetčetvorogodišnji navijač Partizana Timotije Stojanović zvani Džimi ubijen je sinoć u Starčevu kada je na njega ispaljeno više hitaca. Policija je zbog ubistva uhapsila dvojica muškaraca, kažu iz Višeg tužilaštva u Pančevu za KRIK. Navijači Partizana oprostili su se od Stojanovića u objavi na instagram stranici koja se dovodi u vezu sa navijačkom grupom „Principi“ Veljka Belivuka.

Piše: Milica Vojinović

Ranjenog mladića nepoznata osoba dovezla je sinoć i ostavila ispred ulaza u Opštu bolnicu Pančevo gde je ubrzo preminuo.

Ministar policije Aleksandar Vulin tvrdi da je reč o obračunu narko-dilera.

„Sinoć je u Pančevu u obračunu dve bande narko-dilera stradalo jedno lice“, rekao je Vulin i naveo da nije reč o sukobu navijačkih grupa kako su objavili pojedini mediji, već kriminalni obračun onih „koji truju i ubijaju našu decu.“ 

Vulin je dodao i da u istrazi učestvuju i pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Policija je u međuvremenu uhapsila dvojicu osumnjičenih za učešće u ubistvu i njima je određeno policijsko zadržavanje, navode iz pančevačkog Višeg tužilaštva za KRIK i dodaju da je naređena obdukcija da bi se utvrdio uzrok smrti.

Iako ministar Vulin tvrdi da nije reč o navijačkom obračunu, navijači Partizana oprostili se od Stojanovića u objavi na instagram stranici koja se dovodi u vezu sa navijačkom grupom „Principi“. Na čelu ove huliganske grupe je kriminalac Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja koga srpska policija vodi kao člana kavačkog kriminalnog klana.

Timotije Stojanović, objava na instagram stranici navijača Partizana

Belivuku se sudilo za razna krivična dela – nasilničko ponašanje, prebijanje, kao i za pomaganje u ubistvu, ali je za većinu oslobođen. Pre nedelju dana u Crnoj Gori je planirano njegovo ubistvo, a trenutno tamošnji organi vode postupak kako bi rasvetlili ovaj događaj.

On je ranije bio na čelu huliganske grupe „Janjičari“ koju je nasledio od kriminalca Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi nakon njegovog ubistva. „Janjičari“ su imali jake veze u srpskoj policiji, ali i politici. Član ove grupe Aleksandar Vidojević zvani Rošavi blizak je Danilu Vučiću, sinu predsednika države, o čemu svedoče njihove zajedničke fotografije koje je ranije objavio KRIK. Vidojevića je policija takođe označila kao člana kavačkog klana, a predsednik Aleksandar Vučić nikada nije objasnio odnos svog sina i osoba iz kriminalnog miljea. Više o tome pročitajte ovde.

O obračunu u podzemlju čitajte u našoj priči „Rat balkanskog podzemlja: Ubistva, veze u policiji i u vrhu države

Comments are closed.