Uhapšena dvojica zbog ubistva na Novom Beogradu

Uhapšena dvojica zbog ubistva na Novom Beogradu

Policija je uhapsila dve osobe zbog sumnje da su pomagale u ubistvu Gorgija Darmanovića početkom maja ove godine. Darmanovićev ubica je u međuvremenu preminuo, saopštila je policija, a prema dostupnim informacijama u pitanju je nedavno ubijeni Dejan Stanković Ždrokinac iz Kruševca.

Piše: Milica Vojinović

Za Darmanovićevo ubistvo osumnjičeni su sada pokojni D.S. (1947) iz Kruševca i jedna nepoznata osoba, navodi se u saopštenju policije. Zbog sumnje da su im pomogli u likvidaciji, uhapšeni su Kruševljani S.M. (1955) i S.Đ. (1974).

Prilikom pretresa stana, kako navodi MUP, pronađen je i uhapšen još jedan muškarac za koga se sumnja da je falsifikovao dokumenta. Za njim je ranije raspisana poternica zbog ubistva u Bosni i Hercegovini.

Policija nije saopštila ime i prezime osumnjičenog, a prema dostupnim informacijama u pitanju je Dejan Stanković, jedan od braće blizanaca poznatih po nadimku Ždrokinci, koji je ubijen sredinom prošle nedelje u Kruševcu. Stanković je imao kriminalnu prošlost, a početkom maja ubijen je i njegov sin Vojin – ova likvidacija odigrala se dan nakon ubistva Darmanovića. Vojin Stanković upucan je iza podneva u centru grada ispred poznatog kruševačkog kafića „Arabika“. U trenutku pucnjave na mestu događaja bili su prisutni brojni građani, a policija je istog dana saopštila da je identifikovala ubicu.

Podsetimo, Darmanović je ubijen početkom maja u blizini Prvog osnovnog suda na Novom Beogradu. Kako su tada preneli mediji, na njega je pucano oko podneva nakon čega je prevezen u bolnicu u Zemunu gde je preminuo.

Pogledajte „Crnu knjigu“ – bazu podataka o mafijaškim likvidacijama u Srbiji i Crnoj Gori

Comments are closed.