Uhapšen saučesnik u ubistvu Vlastimira Miloševića

Uhapšen saučesnik u ubistvu Vlastimira Miloševića

Foto arhiva

Dvadesetšestogodišnji muškarac uhapšen je zbog sumnje da je u januaru ove godine učestvovao u ubistvu Vlastimira Miloševića čije je telo pronađeno na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije u Beogradu, saopštila je policija.

Piše: Bojana Jovanović

Uhapšen je Marko Miljković, potvrđeno je KRIK-u u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

On je, kako navodi policija, kupio automobil koji je korišćen prilikom ubistva.

Telo Vlastimira Miloševića sa prostrelnim ranama u predelu glave pronađeno je krajem januara na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije u centru Beograda. Miloševića su, kako su preneli pojedini mediji, napadači jurili ulicom i u njegovom pravcu ispalili nekoliko hitaca. U ulici su pronađene čaure, ali ne i oružje kojim je ubistvo izvršeno.

Nedelju dana nakon ubistva uhapšen je Veljko Belivuk, vođa navijača Partizana i prijatelj ubijenog narko-dilera Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Stanković je 2013. godine osuđen na pet godina zatvora zbog prodaje droge, ali kaznu nije odslužio. KRIK je otkrio da je sud Stankoviću 12 puta odložio odlazak u zatvor, između ostalog i zbog ugovora koje je potpisao sa klubom Partizan.

Za Belivuka je šira javnost čula krajem aprila prošle godine nakon prebijanja članova obezbeđenja direktora kluba Miloša Vazure na parkingu u Humskoj ulici ispred Partizanovog stadiona. Iako su sigurnosne kamere snimile ovaj nasilni događaj, Belivuk je uhapšen tek deset dana kasnije. Sa tužilaštvom je sklopio sporazum o priznanju krivičnog dela. Na sudu nije negirao da je učestvovao u prebijanju i rekao da je bio isprovociran.

Belivuk je i ranije bio osuđivan. Zbog prebijanja mladića ispred splava „BlayWatch“ gde je radio kao šef obezbeđenja osuđen je na pet meseci i 15 dana zatvora. Više detalja pročitajte u posebnoj priči.

Pročitajte priču o ubijenom vođi navijača Aleksandru Stankoviću.

Comments are closed.