Uhapšen predsednik opštine Palilula, Vulin kaže – nema zaštićenih

Uhapšen predsednik opštine Palilula, Vulin kaže – nema zaštićenih

Aleksandar Jovičić (foto: facebook Gradske opštine Palilula)

Aleksandar Jovičić, predsednik beogradske opštine Palilula i član predsedništva vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), i još sedam ljudi uhapšeni su sinoć zbog sumnje da su na teritoriji ove opštine omogućili nelegalnu gradnju i za to od investitora dobili više od 245 hiljada evra. Ministar policije Aleksandar Vulin rekao je da ovo hapšenje pokazuje da nema zaštićenih. 

Piše: Jelena Radivojević

Jovičić se sumnjiči da je od jula 2016. do novembra 2018. godine uticao na zaposlenog u Gradskoj opštini Palilula a on dalje na građevinske inspektore da na teritoriji ove opštine omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole.

Inspektori su onda, kako tvrdi policija, štitili nezakonite objekte od rušenja i falsifikovali dokumentaciju.

Sumnja se da je Jovičić od investitora za to uzeo gotovo 29 miliona dinara, odnosno više od 245 hiljada evra.

Policija nije izdala saopštenje o ovom hapšenju, ali je ministar policije Aleksandar Vulin jutros o tome govorio na Radio-televiziji Srbije (RTS).

Vulin je rekao da je hapšenje rezultat višemesečne istrage i da je pokazalo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić drži reč i da niko ko je počinio krivično delo neće biti zaštićen.

Objasnio je da se sumnja da su uhapšeni bili u kontaktu sa investitorima koji su zidali bez dozvola, da su uzimali od njih novac kako im ne bi slali građevinske inspekcije i da su u službenu dokumentaciju unosili lažne podatke kako bi ti objekti jednoga dana bili legalizovani.

Jovičić je član predsedništva vladajuće Srpske napradne stranke (SNS), a na čelu opštine Palilula je od 2016. godine.

Comments are closed.