Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Jugoslava Cvetanovića

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Jugoslava Cvetanovića

Ubijeni Jugoslav Cvetanović (foto: Vranjske)

Crnogorski državljanin uhapšen je zbog sumnje da je ubio Jugoslava Cvetanovića u Vranju 2017. godine, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Cvetanovićev brat Saša osuđen je zbog ubistva Nikole Bojovića, brata poznatog kriminalca Luke Bojovića.

Piše: Bojana Jovanović

Osumnjičeni crnogorski državljanin M.V. (1985.) uhapšen je u Novom Sadu, saopštila je policija. On se sumnjiči da je u septembru 2017. godine Cvetanoviću više puta pucao u leđa. Ubistvo se dogodilo pola sata posle ponoći u centru Vranja.  

Ubijeni Cvetanović bio je brat Saše Cvetanovića Pitbula koji je u aprilu ove godine osuđen na 35 godina zatvora jer je, kako je utvrdio sud, 2013. godine u centru Beograda ubio Nikolu Bojovića, brata poznatog kriminalca Luke Bojovića. Za ubistvo ga je angažovao crnogorski kriminalac Slobodan Šaranović i isplatio mu 30.000 evra. Ovu presudu još nije potvrdio Apelacioni sud.

Nekoliko dana nakon Jugoslavljevog ubistva, Saša Cvetanović je optužio Luku Bojovića da stoji iza njega.

„Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata“, rekao je na sudu.

Jugoslav Cvetanović bio je pozvan da svedoči u ovom postupku, ali je on to odbio. Ranije je, međutim, tužilaštvu ispričao da je grupa na čijem je čelu bio Šaranović htela da ubije njegovog brata.

Strah od Bojovićevog klana

On je 2013. tužiocu rekao da je za ubistvo Nikole Bojovića čuo iz medija, a dve nedelje kasnije brat Saša ga je pozvao da dođe u Crnu Goru.

U Crnoj Gori mu je rekao da je završio neki posao u Beogradu i dao mu novac za stan. S obzirom da nisu bili u kontaktu nekoliko godina, Jugoslav ga je pitao zašto mu se javio, na šta mu je Saša odgovorio „da su ga ostavili ko poslednjeg kera“, da im je bio potreban samo da završi posao i da ne zna šta će sada biti.

Jugoslav je ispričao da je Slobodana Šaranovića upoznao sredinom devedesetih kada je imao osam godina i bio štićenik doma za nezbrinutu decu. Kazao je da je prilikom jednog bekstva iz doma otišao do Šaranovićevog kazina tražeći posao. Šaranović mu je, kako je ispričao, dao 200 maraka rekavši da ne mora ništa da radi i da će mu uvek dati novac da preživi.

Tokom 2006. zaposlio se kao krupije i od tada je radio u nekoliko kockarnica Srbiji i Crnoj Gori, ispričao je tužilaštvu. Dok je boravio u Budvi 2008. u taj grad došao je i njegov brat Saša, za kojim je u to vreme bila raspisana poternica. Jugoslav ga je, kako je ispričao, upoznao sa Šaranovićem koji je rekao da će im pomoći koliko može.

Rekao je da je neposredno posle ubistva Bojovića živeo u centru Beograda, a da mu je kiriju za stan plaćao Šaranović, kod koga je radio u kazinu. Nakon što je uzeo neki novac iz kazina, Šaranović je rekao da više neće da ga vidi.

Iskaz u tužilaštvu završio je navodeći da strahuje za život od klana Luke Bojovića.

Ubistvo iz osvete

Slobodan Šaranović je, tvrdi tužilaštvo, iz osvete naredio ubistvo Nikole Bojovića, brata kriminalca Luke Bojovića. Slobodan je verovao da Luka Bojović stoji iza likvidacije njegovog brata Branislava u oktobru 2009. u Beogradu.

Ovo ubistvo pokrenulo je kriminalni rat između dve porodice u kome je živote izgubilo više osoba.

Ubijen je i Slobodan Šaranović. U martu 2017. godine nepoznati napadač pucao je u njega ispred njegove kuće u Budvi. Ubistvo još nije rasvetljeno.

Pročitajte više o suđenju za ubistvo Nikole Bojovića

Detalje o klanu Slobodana Šaranovića pročitajte u posebnoj priči

Pogledajte „Crnu knjigu“ – bazu kriminalnih obračuna u Srbiji i Crnoj Gori

Comments are closed.