Uhapšen osumnjičeni za ubistvo fudbalera bliskog kavačkom klanu

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo fudbalera bliskog kavačkom klanu

Ubijeni Lenac (foto: fejsbuk/KRIK)

Nikola Mršić, osumnjičen za ubistvo fudbalskog golmana bliskog kavačkom kriminalnom klanu Gorana Lenca, uhapšen je juče u Srbiji po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisala Crna Gora. Mršića je crnogorsko tužilaštvo označilo kao člana kriminalne grupe bliske škaljarskom klanu.

Piše: Bojana Jovanović

Goran Lenac je u septembru 2017. godine trenirao na stadionu fudbalskog kluba „Bokelj“ u Kotoru kada mu je, tvrdi tužilaštvo, sa pištoljem u ruci prišao Nikola Mršić.

U trenutku dok je Lenac radio sklekove, Mršić mu je pucao u glavu, piše u optužnici. Fudbaler je preminuo na mestu.

Crnogorsko tužilaštvo tvrdi da je Mršić pokušao da ubije i Milana Jovićevića koji je trenirao sa tridesetdvogodišnjim golmanom.

Mršić je odmah nakon ubistva pobegao i bio je u bekstvu sve do juče kada je uhapšen u Srbiji po međunarodnoj poternici koju su za njim raspisali crnogorski organi.

U međuvremenu je optužen za ovo ubistvo, ali i za kriminalno udruživanje, zbog čega ga je Crna Gora takođe potraživala.

Četrdesetogodišnji Mršić optužen je da je član kriminalne organizacije bliske škaljarskom kriminalnom klanu. Kao vođe ove organizacije tužilaštvo je označilo Ranka Radulovića i Igora Vukotića, rođenog brata šefa škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Škaljarski i kavački klan su u sukobu od 2014. godine, do kada su bili jedna grupa. Tada je u Valensiji u Španiji nestalo nešto više od 200 kilograma kokaina koji je navodno pripadao kavačkom klanu. Nestanak droge bio je povod za sukob koji traje godinama i u kome su sve bitnije kriminalne grupe stale na stranu jednog od zaraćenih klanova.

Uz škaljarski je grupa poznatog kriminalca Luke Bojovića, koju trenutno vodi njegov najbliži saradnik Filip Korać. Više o Koraću pročitajte ovde.

Na drugoj strani, saveznik kavačkog klana je huliganska grupa „Janjičari“ koju je predvodio Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, kriminalac ubijen 2016. godine. Ova grupa ima veze u srpskoj policiji i sa porodicom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U ratu je stradalo najmanje 40 ljudi. Većina žrtava je iz škaljarskog klana ili povezana sa njim.

Više o podeli u podzemlju pročitajte ovde

Pogledajte „Crnu knjigu“ – bazu kriminalnih ubistava

Comments are closed.