Uhapšen osumnjičeni za bombaški napad na Dorćolu

Uhapšen osumnjičeni za bombaški napad na Dorćolu

Uviđaj na Dorćolu (foto: N1)

Beogradska policija danas je uhapsila mladića zbog sumnje da je krajem januara u ranim jutarnjim časovima bacio bombu na kafić „Pržionica“ na Dorćolu. Ovaj slučaj samo je jedan u nizu napada na restorane i kafiće u Beogradu u poslednjih nekoliko meseci i za sada jedini u kom je uhapšen osumnjičeni. 

Piše: Jelena Radivojević

Mladić rođen 1994. godine uhapšen je danas u okviru policijske akcije „Gnev“, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Policija ga sumnjiči da je rano ujutru 21. januara ove godine bacio ručnu bombu na kafeteriju „Pržionica D59B“ na Dorćolu u Beogradu.

Uhapšeni Beograđanin biće ispitan pred Višim javnim tužilaštvom, a sumnjiči se za nedozvoljenu proizvodnju eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti.

Podsetimo, kraj 2020. i početak ove godine obeležili su bombaški napadi na ugostiteljske objekte u Beogradu bačene su bombe, molotovljev koktel, a jedan je gađan i iz zolje.

Svi napadi izvršeni su tako da nije bilo žrtava, već je samo napravljena materijalna šteta. Policija i tužilaštvo se nisu oglašavali o motivima, a sagovornici KRIK-a koji je ukazao na ove slučajeve krajem januara upozorili su da postoji mogućnost da se radi o naplati duga ili pritisku na vlasnike lokala da prodaju poslove.

Svi slučajevi ostali su nerešeni. Detaljnije o tome čitajte ovde.

Comments are closed.