Uhapšen optuženi za prošlogodišnje ubistvo na Vidikovcu

Uhapšen optuženi za prošlogodišnje ubistvo na Vidikovcu

Foto: arhiva/KRIK

Strahinja Đanković, optužen da je u februaru prošle godine ubio Petra Arsića u beogradskom naselju Vidikovac, uhapšen je na Merdaru, saopštilo je juče Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Piše: Bojana Jovanović

Đanković je uhapšen po poternici koja je za njim bila raspisana zbog sumnje da je ubio Arsića. Po hapšenju, on je sproveden u Okružni zatvor u Beogradu.

Tridesetosmogodišnji Petar Arsić, za koga su mediji naveli da je navijač fudbalskog kluba „Rad“, ubijen je krajem februara prošle godine ispred kafića „3K Luna“ u beogradskom naselju Vidikovac.

Dve nedelje kasnije, policija je uhapsila Ljubomira Lainovića i Miloša Miladinovića zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu. Za Đankovićem, osumnjičenim da je pucao u Arsića, kasnije je raspisana poternica.

U optužnici koja je podignuta u junu prošle godine, tužilaštvo je opisalo kako je ubistvo izvršeno.

Ova trojica optuženih i jedna osoba čiji identitet policija nije utvrdila došli su u „3K Luna“ oko dva sata iza ponoći i pozvali Arsića, koji je bio u kafiću, da sa prijateljem izađe ispred.

Potom je došlo do svađe, nakon čega je Miladinović udario Arsićevog prijatelja u glavu, kako ne bi mogao da mu pomogne, piše u optužnici. Lainović i nepoznata osoba zatim su stali iza Arsića, sprečavajući ga da pobegne, a Đanković mu je iz pištolja pucao u glavu, tvrdi tužilaštvo. Nakon ubistva, sva četvorica pobegla sa mesta događaja.

Lainović i Miladinović, koji žive u Novom Sadu, na saslušanju u tužilaštvu su ispričali da su u Beograd došli zbog provoda i da ne znaju, niti su videli, šta se tačno dogodilo ispred kafića „3K Luna“.

Suđenje je u toku pred Višim sudom u Beogradu.

Uhapšeni Đanković je ranije uslovno osuđivan u Beogradu zbog nedozvoljenog držanja oružja. Sredinom jula prošle godine uhapšen je na Kosovu, a u istoj akciji policije uhapšeno je još nekoliko osoba, među kojima i Mario Milošević, osumnjičen za dve kriminalne likvidacije u Crnoj Gori. Detaljnije o tome pročitajte u posebnoj vesti.

I ubijeni Arsić imao je krivični dosije. Prema pisanju medija, dva puta je osuđivan zbog krađa i razbojništava, a bio je i na poternici zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Više o kriminalnim obračunima u Srbiji i Crnoj Gori pročitajte u bazi „Crna knjiga“

Comments are closed.