Uhapšen jedan od optuženih za ubistvo Dunjića

Uhapšen jedan od optuženih za ubistvo Dunjića

Beogradska policija uhapsila je danas Vuka Musića, jednog od optuženih za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića ispred splava „Džimis“ u maju 2014. Musić je optužen da je pomogao ubici tako što je uklonio opremu i snimke sigurnosnih kamera, a sudi mu se u odsustvu.

Piše: Bojana Pavlović

Policija u saopštenju navela da je za Musićem raspisano sedam poternica zbog različitih krivičnih dela.

Musić je više puta osuđivan – zbog nasilničkog ponašanja, držanja i nošenja oružja, teške krađe i ometanja službenog lica prilikom obavljanja dužnosti.

Za ubistvo Dunjić u martu 2015. podignuta je optužnica protiv devet osoba. Kao direktni izvršilac optužen je šef obezbeđenja splava Vladimir Đurović, a ostalih osmoro terete se da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina.

Među njima je i uhapšeni Musić kome se stavlja na teret da je sa još dvojicom optuženih uklonio opremu i snimke sigurnosnih kamera i tako pomogao ubici.

On je od drugog okrivljenog tražio da obriše snimke, ali pošto mu to nije pošlo za rukom, rekao je „Čupaj to i nosi“, piše u optužnici.

Samo trojica optuženih pojavila su se pred sudom u martu 2016. kada je počelo suđenje. Đuroviću se sudi u odsustvu pošto je u bekstvu, a četvoro okrivljenih priznali su dela i nagodili se sa tužilaštvom. Musiću se takođe sudilo u odsustvu.

Suđenje nije mnogo odmaklo – od kada je počelo odloženo je osam puta zbog nedolaska optuženih, a nekoliko puta izostale su i sudije. Održano je samo jednom kada su se prisutni izjašnjavali o optužnici i iznosili odbranu.

Suvlasnik splava „Džimis“ Miloš Milosavljević rekao je tada da je ušao u prostoriju gde je bila oprema za video nadzor i tako zatekao di-džeja Marka Gvozdenovića i Vuka Musića kako skidaju opremu. Istakao je da je tada video Musića prvi put.

U trenutku kada je ubijen, iza Dunjića je bila bogata kriminalna prošlost. Protiv njega vođeni su postupci za nasilničko ponašanje, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, izazivanje opšte opasnosti, remećenje javnog reda i mira, napad na službeno lice.

Osuđen je na četiri godine zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda. Po izlasku iz zatvora 2013. godine, Dunjić je sa grupom navijača u Segedinu napao predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za ubistvo Dunjića

1 Comment

  1. Radisav Misic kaže:

    Tatini sinovi. Nedodirljivi!
    Sad ce i ovaj da odradi par prljavih stvari za drzavu pa ce drvava pustiti vodu… da i ovaj ode.