Uhapšen bivši direktor Beogradske poslovne škole

Uhapšen bivši direktor Beogradske poslovne škole

Đuro Đurović (foto: skrinšot/TV Happy)

Đuro Đurović (foto: skrinšot)

Bivši direktor Beogradske poslovne škole Đuro Đurović uhapšen je zbog sumnje da je pre dve godine zloupotrebio položaj i sa još jednom osobom oštetio školu za više od dva miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Piše: Milica Vojinović

Osim Đurovića uhapšena je i još jedna osoba koja je bila odgovorno lice u Savetu Beogradske poslovne škole. Ova osoba sumnjiči se da je 2017. godine donela Odluku o nagrađivanju Đurovića na osnovu koje je on uzeo oko 2,24 miliona dinara, čime su zajedno oštetili školu za taj iznos.

Uhapšenima je određeno dvodnevno zadržavanje, a protiv njih će biti podneta i krivična prijava.

O ovom slučaju mediji su pisali prošle godine navodeći da je tužilaštvo pokrenulo postupak protiv Đurovića jer je sebi dodeljivao dodatna mesečna primanja.

Osim toga, Đurović je javnosti poznat po još jednom slučaju. Naime, Agencija za borbu protiv korupcije je sredinom 2017. godine donela preporuku da se razreši sa dužnosti direktora Beogradske poslovne škole jer je zaposlio svog sina u ovoj ustanovi.

Đurovićev sin Slobodan dobio je posao u školi 2015. na konkursu na kom je učestvovalo još kandidata. Ugovor kojim je Slobodan Đurović zaposlen na tri godine kao asistent za ekonomiju i poslovnu ekonomiku potpisao je njegov otac Đuro.

Đuro Đurović se tada branio govoreći da Slobodan jeste njegov sin, ali da on nije bio nadležan za biranje asistenata i da je bio obavezan da potpiše odluku o izboru kandidata, a samim tim i ugovor o njegovom zapošljavanju.

Iako je Agencija 2017. godine smatrala da bi on trebalo da bude razrešen, to se dogodilo tek u avgustu prošle godine. Beogradska poslovna škola se, zatim, ujedinila se sa Visokom poslovnom školom strukovnih studija iz Blaca i zajedno su postale Akademija poslovnih strukovnih studija koja je dobila novo rukovodstvo.

Đurović nije prvi direktor Beogradske poslovne škole koji je uhapšen.

Njegov prethodnik Ilija Samardžić uhapšen je pre nekoliko meseci zbog sumnje da je oštetio školu za 781 milion dinara. Njega tužilaštvo tereti da je kao direktor škole firmama „Kon Tiki Travel“, „Simpo“, „Novosti“ i Vaterpolo klubu „Radnički“ iz Kragujevca dao pozajmice koje nikada nisu vraćene.

Comments are closed.