Ubistvo Vidakovića: „Nisam znao kakav je osećaj kad pucaš u nekoga“

Ubistvo Vidakovića: „Nisam znao kakav je osećaj kad pucaš u nekoga“

Na suđenju za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića juče je nastavljeno ispitivanje optuženog Miloša Vojnovića koji je priznao ubistvo i u maju sklopio sporazum o svedočenju sa tužilaštvom. „Nisam znao kakav je osećaj kad pucaš u nekoga. Znao sam kako je kada opljačkaš ili otmeš, ali ovo je skroz drugačije“, rekao je Vojnović.

Piše: Jelena Radivojević

Zbog nove uloge koju ima u procesu, Vojnović je na poslednjih nekoliko suđenja ponovo davao iskaz, a juče su mu pitanja postavljali sudija, advokati i drugi optuženi. Vojnović je u maju potpisao sporazum o svedočenju i tako postao okrivljeni saradnik. Ovakav sporazum po zakonu može da potpiše okrivljeni koji je priznao delo pod uslovom da je njegov iskaz od velikog značaja za istragu i preteže nad delom koje je počinio.

Sudija je ispitivao Vojnovića i o tome ko je izdavao naređenja za ubistva, a ko bio zadužen za nabavku oružja. Advokati odbrane pokušavali su da obore njegov iskaz tvrdeći da svedoči po nalogu tužioca.

Vojnović je objasnio kako su bili u strahu od osvete zbog ubistva Nikole Bojovića i da je njemu rečeno da će ih sve ubiti ako oni to prvi ne učine.

„Krenuo sam da ubijam ljude. Hteo sam da ih sve ubijem da zaštitim porodicu i sebe“, rekao je nakon što je upitan da li je uradio još nešto kako bi obezbedio bezbednost porodice.

„Ja se možda izražavam uličarski, ali ili bi oni ubili nas ili bismo mi ubili njih. Tako sam ja to shvatio.“, dodao je.

Vojnović je ispričao kako je bez pogovora ispunjavao data naređenja i nije pitao previše. Njihova grupa se pre ubistva Miloša Vidakovića bavila pljačkama i otmicama, ali ne i ubistvima.

„Nisam znao kakav je osećaj kad pucaš u nekoga. Znao sam kako je kada opljačkaš ili uradiš otmicu, ali ovo je skroz drugačije“, rekao je Vojnović.

Posle ispitivanja, sudija je odobrio direktno suočavanje Vojnovića sa optuženima – Milošem Delibašićem i Goranom Bojanićem. Suočavanje je mogućnost da se optuženi obraćaju jedan drugome direktno okrenuti jedan ka drugom ako se njihovi iskazi ne slažu.

Delibašić je odbio da se suoči sa Vojnovićem tvrdeći da laže u dogoru sa tužiocem, a Bojanić je tražio da mu objasni gde je nestalo oružje kojim su navodno planirali da ubiju Vladimira Jovanovića, poznatijeg kao Vladu Japanca, tvrdeći da oružje kao i plan nisu ni postojali.

Miloš Vojnović priznao je da je 2013. godine u Budvi ubio Miloša Vidakovića. Prema njegovom svedočenju, naređenje je dobio od Delibašića. Vidaković je ubijen u kafiću „Sejlor“ u kom je u tom trenutku bilo više od 500 ljudi. Na osnovu njegovog iskaza tužilaštvo je sastavilo optužnicu protiv grupe na čijem je čelu bio ubijeni Slobodan Šaranović.

Vojnović je ranije ispričao da je posle ubistva Nikole Bojovića, brata kriminalca Luke Bojovića, aprila 2013. nastao haos jer je Šaranović ovo ubistvo izveo bez znanja Delibašića.

Po njegovim rečima, strahujući od odmazde, isplanirali su da ubiju nekoliko najbližih saradnika Luke Bojovića zbog čega su otišli u Budvu. Tokom pripreme ovih likvidacija, ispričao je Vojnović, prišao mu je Delibašić i rekao da je došlo do promene plana i da treba da se ubije Vidaković.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za ubistvo Nikole Bojovića.

Pročitajte detalje o tome kako je funkcionisao Šaranovićev klan.

Comments are closed.