Ubistvo ispred hotela „Golf“ u Kruševcu

Ubistvo ispred hotela „Golf“ u Kruševcu

Foto: Arhiva

U kruševačkom naselju Prnjavor ispred hotela „Golf“ jutros je ubijen muškarac. Kako saznaje KRIK, ubijen je Dejan Stanković, jedan od braće blizanaca u Kruševcu poznatih po krivičnoj prošlosti i nadimku Ždrokinci. Stankovićev sin Vojin likvidiran je na sličan način prošlog meseca.

Piše: Bojana Jovanović

Ubistvo se dogodilo jutros oko pola 11 ispred hotela „Golf“. Na Stankovića je nepoznati napadač ispalio nekoliko hitaca. Iz policije i Višeg tužilaštva u Kruševcu novinarima KRIK-a rekli su da je uviđaj još u toku.

U hotelu „Golf“ danas je trebalo da bude održana dečja priredba.

Dejan Stanković i njegov brat blizanac Vojin u Kruševcu su poznati pod nadimkom Ždrokinci i imaju krivičnu prošlost.

Sudilo im se za ubistvo kruševačkog stomatologa, ali su prvostepenom presudom oslobođeni jer nije moglo da se utvrdi kome od njih dvojice pripada DNK pronađen na mestu ubistva.

Ranije su služili zatvorsku kaznu zbog pljačke banke, piše lokalni portal Kruševac Press.

Dejanov sin Vojin Stanković ubijen je početkom maja ove godine. Ubistvo se dogodilo u centru Kruševca ispred poznatog kafića „Arabika“, naočigled brojnih građana. Istog dana policija je saopštila da je utvrdila identitet ubice i da za njim traga.

Hotel „Golf“ poznat je i po tome što je u njemu u septembru 2015. godine ubijen kriminalac Goran Petrović Peta, najbliži saradnik poznatog kruševačkog kriminalnog šefa Zorana Jotića Jotke čija grupa je bila je jedna od najjačih u ovom gradu. Petine ubice još nisu otkrivene. Detaljnije pročitajte u posebnoj priči.

Ubistvo Dejana Stankovića je trinaesta likvidacija u Srbiji od početka ove godine koja ima odlike kriminalnih obračuna.

Pogledajte „Crnu knjigu“ – bazu podataka o mafijaškim likvidacijama u Srbiji i Crnoj Gori

1 Comment

  1. Postnet 3101 kaže:

    13. likvidacija u Srbiji od pocetka 2018 godine odradjena u Mafijaskom stilu i 6 likvidacija od 1.01.2014 do 6.06.2018 u Krusevcu.. dragi moji reklo bi se da ovde nije kraj