Ubistvo Bojovića: Svedočio policajac koji je radio na istrazi

Ubistvo Bojovića: Svedočio policajac koji je radio na istrazi

Ubijeni Nikola Bojović

Na suđenju za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića svedočio policiјski inspektor Pero Krstonijević koji je radio na istrazi ubistva Bojovića, ali i drugim slučajevima u koje su bili umešani članovi grupe Slobodana Šaranovića.

Piše: Bojana Pavlović

Krstonijević je rekao da je optužene upoznao 2005. godine kada je radio na istragama otmica, iznuda i razbojništava. Ovaj policajac vodio je istragu u slučaju pljačke zlatare „Izrael Dajmond centar“ 2008. kada su članovi grupe ukrali nakit vredan 3,5 miliona evra.

U to vreme, ispričao je policajac, imao je saznanja da grupa pokušava da uceni njega i njegovog nadređenog, tadašnjeg načelnika beogradske policije Srećka Dubljevića. Ispričao je da su počeli da primećuju da ih neko prati, nadgleda i pokuša da im se približi.

„Imali smo informacije sa ulice da hoće da nas ucene. Da nam poture drogu, prostitutke, slikaju sa kradenim satovima. Možda su mislili da imamo nešto lično protiv njih.“

Krstonijević je rekao da su operativni podaci ukazivali da je reč o grupi optuženog Miloša Delibašića, koji je za Šaranovića operativno vodio grupu. Osim Delibašićeve grupe, rekao je policajac, u tome su učestvovali navijači Crvene zvezde koje je predvodio ubijeni Velibor Dunjić. Dunjić je sarađivao sa ovom kriminalnom grupom, a prema rečima jednog od optuženih bio i „tiper“ u pojedinim poslovima, odnosno dojavljivao koga treba opljačkati i oteti.

Na pitanje advokata šta znači da je informacija dolazila sa ulice – da li od policijskih doušnika ili kolega, Krstonijević je odbio da odgovori rekavši da je u pitanju službena tajna.

„Odgovor nećete dobiti, a izvora je bilo više.“

Krstonijević je ispričao da je neposredno posle ubistva Bojovića postao deo tima koji je istraživao ubistvo.

Sudiju je zanimalo zbog čega je Krstonijević, koji je dotad radio pljačke i otmice, istraživao ubistvo i šta ga je preporučilo za rad na ovoj istrazi. Policajac je ispričao da je o tome odlučio načelnik i to jer je on veoma dobro poznavao ove osobe od ranije.

Pošto je Krstonijević postao član policijskog tima svega nekoliko dana posle ubistva, advokat porodice Bojović pitao je da li je policija već tad imala saznanja da je za ubistvo odgovorna ova grupa.

„Bilo je više pravaca istrage. Imali smo informacije i od ranije da je postojala priča da je za ubistvo Brana Šaranovića kriv Luka Bojović“, rekao je policajac.

Nikola Bojović ubijen je u aprilu 2013. godine u Beogradu. Kao naručilac ubistva optužen je nedavno ubijeni Slobodan Šaranović. U optužnici se navodi da je Šaranović ubistvo naručio kao osvetu za ubistvo brata Branislava – jer je verovao da je za njegovu smrt odgovoran kriminalac Luka Bojović, brat ubijenog Nikole. Članovima ove grupe sudi se i za ubistvo Miloša Vidakovića u Budvi, kao i za pripremu još četiri likvidacije.

Detalje o tome kako je funkcionisao Šaranovićev klan pročitajte ovde.

Comments are closed.