Ubijen kruševački gangster Deja Bosanac

Ubijen kruševački gangster Deja Bosanac

Dejan Steljić zvani Deja Bosanac, jedan od najbližih saradnika bivšeg vođe najjače kruševačke kriminalne grupe Gorana Obradovića Suše, ubijen je danas, saznaje KRIK.

Piše: Bojana Jovanović

Steljić se pominje u Beloj knjizi organizovanog kriminala MUP-a Srbije iz 2001. godine kao član grupe na čijem je čelu Dalibor Filipović Daki.

Ova grupa, u kojoj je bio i Suša, ponikla je iz grupe „džodinci“ koja se u Kruševcu borila za primat sa čuvenom „Jotkinom“ grupom predvođenom Zoranom Jotićem Jotkom.

Tokom policijske akcije „Sablja“ 2003. godine vođe „Jotkine“ grupe su uhapšene i osuđene na više od deset godina zatvora. Tu situaciju iskoristio je Suša i preuzeo Kruševac. On se bavio prodajom droge, a u gradu se ponašao bahato, prebijao i maltretirao ljude. Posebnu priču o Obradoviću pročitajte ovde.

Njegova desna ruka bio je upravo Deja Bosanac. Suša je ubijen u septembru 2014 godine.

Pretnje policajcu

Steljić je iza sebe imao nekoliko krivičnih postupaka.

U julu 2011. u diskoteci „Trokadero“ u Budvi pištoljem je pretio policajcu iz Kruševca koji je u tom trenutku bio na odmoru. Prema pisanju medija, taj policajac je nekoliko meseci ranije dao izjavu u vezi sa napadom Steljića na njega i njegove kolege – kada su prilikom rutinske kontrole u Kruševcu tražili od Steljića da se legitimiše. Umesto da im pokaže dokumenta, Steljić je počeo da ih vređa, pa je protiv njega podneta krivična prijava. Napad u „Trokaderu“ bio je Steljićev pokušaj da natera policajca da promeni iskaz u vezi sa događajem iz Kruševca.

Zbog pretnji policajcu Steljić je uhapšen po povratku u rodni grad.

Dok je boravio u pritvoru, jedan od njegovih advokata je prošvercovao mobilne telefone u zatvor i dostavio ih Steljiću. Advokat je telefone i baterije skrivao u fascikli, ali ga je otkrio video-nadzor u kruševačkom Okružnom zatvoru.

„Vanrednim pretresima pritvorske sobe u kojoj pritvoreni D.S. boravi nakon posete advokata, pronađena su dva mobilna telefona, četiri baterije, kao i improvizovani punjači za mobilni telefon“, saopštilo je tada Ministarstvo pravde.

Advokat Rade Vujčić reagovao je nakon ovog saopštenja tvrdeći da je nezakonito sniman u zatvoru u dok je vodio poverljive razgovore sa svojim branjenikom.

Pročitajte detalje o „Jotkinoj“ grupi

Pogledajte „Crnu knjigu“ – bazu ubistava izvedenih na mafijaški način

9 Comments

 1. Ivan petronijevic kaže:

  Mašala.

 2. Mara kaže:

  Neka mu je laka zemlja… Imao je on dobru dusu…

 3. Nek je sa srecom.

 4. vucko kaže:

  oprem dobro…….

 5. tetreb kaže:

  Sve se vrati sve se plati, secam se kako su on i Susa porucivali pesme za Okca kad je ubijen u punoj 22-ojci, „pucaj ne mozes mi nista…“

  karma je cudo

 6. Maki Maki kaže:

  Jel ovo Peca Binic sa njim na slici ?

 7. Nenad kaže:

  Deja bosanac.. Boss, pocivaj u miru legendo

 8. Neka ti je laka zemlja prijatelju iz dječačkih dana a porodici i bratu Aleksandru iskreno saučešće