Ubijen Goran Petrović Peta

Ubijen Goran Petrović Peta

Goran Petrović Peta (foto: KRIK)

U teretani hotela „Golf“ u Kruševcu jutros je ubijen Goran Petrović Peta, najbliži saradnik poznatog kruševačkog kriminalnog šefa Zorana Jotića Jotke.

Piše: Stevan Dojčinović

Nepoznati ubica sa fantomkom na glavi prišao je Petroviću u teretani i upucao ga više puta u telo. Bio je mrtav pre nego što je dovezen u bolnicu tako da pokušaj reanimacije nije uspeo, kako saznaje Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK.

Peta je nedavno izašao iz zatvora gde je sa šefom Jotkom i ostalim članovima grupe služio zatvorsku kaznu zbog reketiranja bogatih Kruševljana tokom devedesetih. Jotkina grupa bila je jedna od najjačih u Kruševcu i, prema Beloj knjizi organizovanog kriminala MUP-a Srbije, umešana u različita krivična dela – uglavnom iznude i ubistva.

Konkurencija im je bila grupa Dalibora Filipovića Dakija, poznata kao „džodinci“. U policijskoj operaciji „Sablja“ 2003. godine, članovi obe grupe bili su uhapšeni, ali su samo Jotka i njegovi kriminalci bili optuženi i osuđeni – najpre za reket, a zatim za potkupljivanje sudije vrhovnog suda Ljubomira Vučkovića. Jotka je jedini iz ekipe koji se još nalazi u zatvoru.

Dok su članovi Jotkine grupe bili na robiji, najuticajniji u kruševačkom podzemlju bio je Goran Obradović Suša, potekao iz klana „džodinci“. Ubijen je prošlog septembra, a više o tome pročitajte u posebnoj priči.

Malo pre Sušinog ubistva, Peta se vratio iz zatvora. Suši je dao čitulju u novinama.

Comments are closed.