Ubijen brat optuženog za ubistvo Nikole Bojovića

Ubijen brat optuženog za ubistvo Nikole Bojovića

Ubijeni Nikola Bojović

Jugoslav Cvetanović (31), brat Saše Cvetanovića Pitbula optuženog za ubistvo Nikole Bojovića, ubijen je noćas u Vranju. On je 2013. tužilaštvu rekao da strahuje za svoj život od klana Luke Bojovića.  

Piše: Bojana Pavlović

Nepoznati napadač više puta pucao je Cvetanoviću u leđa pola sata posle ponoći u centru Vranja.

Njegov brat Saša u martu ove godine na sudu je zatražio da Jugoslava što pre pozovu da svedoči.

„Molim vas da pozovete mog brata da svedoči dok je još živ. Hoću da kažem, kako se stvari dešavaju, ubijaju se advokati i ostali, pozovite ga što pre da sve objasni.“

Jugoslav se narednog meseca pojavio na suđenju i odbio da svedoči, iako je četiri godine ranije tužilaštvu ispričao da je grupa planirala da ubije njegovog brata.

Pošto je odbio da iskaz ponovi na sudu, njegovo svedočenje neće moći da bude korišćeno u postupku. Saša je izjavio da je Jugoslavu iskaz uzet na prevaru.

Saša Cvetanović optužen je da je po nalogu Slobodana Šaranovića u aprilu 2013. ubio Nikolu Bojoviću u centru Beograda. Prema navodima optužnice Cvetanoviću je za ubistvo isplaćeno 30.000 evra.

Novac koji je dobio potrošio je vrlo brzo – na kocku i drogu, a posle toga počeo je da poziva ostale i traži još novca. Članovi grupe, smatrajući da može da ih dovede u opasnost, planirali su da ga likvidiraju, navodi se u optužnici.

Saslušanje ubijenog

Jugoslav je tužilaštvu 2013. ispričao da je za ubistvo Nikole Bojovića čuo iz medija, a dve nedelje kasnije javio mu se brat i pozvao ga da dođe u Crnu Goru.

Tamo mu je dao nešto novca za stan i rekao da je završio neki posao u Beogradu. Pošto mu se pre toga nije javljao nekoliko godina, Jugoslav je pitao brata zašto mu se javio. Saša je rekao „da su ga ostavili ko poslednjeg kera“ i odbacili, da im je bio potreban samo da završi posao i da ne zna šta će sada biti sa njima.

Tužilaštvu je ispričao da je Slobodana Šaranovića upoznao sredinom devedesetih kada je imao osam godina i boravio u domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj. Rekao je da je jednom prilikom pobegao iz doma i došao do kazina koji je držao Šaranović tražeći bilo kakav posao. Šaranović mu je tada, po njegovim rečima, dao 200 maraka i rekao da ne mora ništa da radi i da će mu uvek dati novac da preživi.

Ispričao je da je 2006. počeo da radi kao krupije i da je od tada bio radnik u nekoliko kockarnica Srbiji i Crnoj Gori. Dve godine kasnije u Budvu je stigao njegov brat Saša za kojim je bila izdata poternica. Dobio je posao u luna parku i igraonici. Tamo ga je Jugoslav upoznao sa Šaranovićem koji je rekao da će im pomoći koliko može.

Neposredno posle ubistva Bojovića, Jugoslav je naveo da je živeo u Beogradu u stanu preko puta hotela „Moskva“ na Terazijama koji mu je plaćao Šaranović. Radio je kod njega u kazinu, međutim, uzeo je neki novac zbog čega je Šaranović rekao da više neće da ga vidi.

Iskaz je završio navodeći da strahuje za svoj život od klana Luke Bojovića.

Sukob klanova

Ovo je poslednje u nizu ubistava koje se dovodi u vezu sa sukobom klanova Bojovića i Šaranovića.

Slobodan Šaranović je prema optužnici naredio ubistvo Nikole Bojovića, brata kriminalca Luke Bojovića, verujući da je on naredio ubistvo njegovog brata Branislava u oktobru 2009.

Slobodan Šaranović ubijen je u martu ispred svoje kuće u Budvi.

Majka i rođak Luke i Nikole Bojovića uhapšeni su u junu u blizini kuće jednog od optuženih pod sumnjom da su pripremali njegovo ubistvo.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za ubistvo Nikole Bojovića

Pročitajte posebnu priču o tome kako je funkcionisao Šaranovićev klan

Comments are closed.