Ubijen advokat u Jagodini

Ubijen advokat u Jagodini

Mladi jagodinski advokat Nemanja Stojanović (27) ubijen je jutros oko tri sata ispred zgrade u kojoj je stanovao.

Piše: Beta, KRIK

Nepoznati napadač sačekao je Stojanovića isped ulaza u ulici Braće Dirak i ispalio na njega više hitaca.

U saopštenju tužilaštva navodi se da je u toku pretkrivični postupak radi otkrivanja ko je izvršio ubistvo.

Mediji su preneli da je Stojanović radio u advokatskoj kancelariji svoga oca kao pripravnik.

Više od stotinu advokata iz Pomoravskog okruga okupilo se ispred zgrade Višeg suda u Jagodini tražeći od nadležnih državnih organa da se što pre pronađe ubica.

„Radi se o mladom čoveku koji je ubijen na pragu svoje kuće bez bilo kakvog znanog ili neznanog razloga. Ovo je samoinicijativni skup advokata i naša komora će da donese odluku o obustavi rada do otkrivanja počinioca ili razjašnjenja celog slučaja“, rekao je član Programskog saveta Advokatske komore Srbije Momčilo Jovanović.

Ovo je drugo ubistvo iz sačekuše u poslednjih nedelju dana. Početkom nedelje u Leskovcu je ubijen Aleksandar Mikić. On je izrešetan ispred stana, odnosno, stambene zgrade čiji je bio investitor. Samo nekoliko minuta kasnije nedaleko od mesta ubistva eksplodirao je automobil.

KRIK je početkom jula objavio „Crnu knjigu“ – bazu ubistava koja su u poslednjih pet godina u Srbiji i Crnoj Gori izvedena na način karakterističan kriminalnim obračunima.

Baza pokazuje da su ubistva najčešće vršena iz automatskog oružja i to u takozvanim „sačekušama“ – ubice su žrtvu čekale na određenom mestu. U deset odsto slučajeva pod automobil „mete“ postavljena je neka vrsta eksploziva – „auto-bomba“.

Pogledajte Crnu knjigu ubistava u Srbiji

Comments are closed.