U slučaju ubistva Ivanovića saslušano više od 40 svedoka

U slučaju ubistva Ivanovića saslušano više od 40 svedoka

Predstavnik kosovskog specijalnog tužilaštva Sul Hodža rekao je danas da je tokom istrage ubistva Olivera Ivanovića saslušano više od 40 svedoka, uglavnom iz severnog dela Kosova.

Izvor: Beta, KRIK

„Specijalno tužilaštvo je do sada prikupilo dokaze i došlo je do zaključka da samo još jednim nalogom za pretres kuća i stanova osumnjičenih može dobiti još dokaza o ubistvu Olivera Ivanovića“, rekao je Hodža navodeći da je nalog za pretres kuća osumnjičenih izdat pre dva dana.

Kosovska policija je jutros pretražila četiri lokacije u severnom delu Kosovske Mitrovice i uhapsila četiri osobe. Za trojicu postoji sumnja da su povezani s ubistvom Ivanovića, dok je četvrti uhapšen zbog otpora prilikom hapšenja, odnosno ometanja službenih lica u vršenju dužnosti. Svima je određen pritvor.

Predstavnici kosovske policije rekli su da jedan od osumnjičenih M. R. (1978.) nije pronađen u svom stanu i da je izdat nalog za njegovo hapšenje.

Kosovska „Koha ditore“ navela je da su uhapšeni Dragiša Marković, Saša Ćurčić, Marko Rašić i Nedeljko Spasojević, kao i da je osoba za kojom policija traga Milan Radoičić.

Tokom pretresa kuća osumnjičenih, kako je objavila kosovska policija, zaplenjeni su dron, četiri mobilna telefona, laptop, aparat za radio veze, dva pancira, automatska puška A-47 i nekoliko okvira za nju, ručna granata M-75, pištolj i gumeni pendrek. Pronađeno je i oduzeto i 76 grama supstance za koju se sumnja da je droga.

Nekoliko meseci pre neko što je ubijen, Ivanović je u intervju za BIRN u oktobru prošle godine govorio o Radoičiću kao kriminalcu bliskom vladajućoj stranci koji drži poluge vlasti na severu Kosova. Ivanović je tada naveo i da je zabrinut zbog činjenice da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić imenovao Radoičića kao primer borca za opstanak srpstva na Kosovu.

Radoičića je spominjao i Haradinaj i to kao čoveka koji ima važnu ulogu na severu Kosova i koji je „bitan za sve“.

Radoičić je kum Zvonka Veselinovića, još jednog moćnog Srbina iz ovog kraja koji je bio optuživan, ali ne i osuđen za različita krivična dela.

Detaljnije o hapšenju pročitajte u posebnoj vesti

Comments are closed.