U Beogradu ubijen muškarac povezivan s kavačkim klanom

U Beogradu ubijen muškarac povezivan s kavačkim klanom

Foto: Arhiva

Državljanin Crne Gore Davorin Baltić (41) ubijen je sinoć u Beogradu nešto pre ponoći. Kako prenosi N1 Baltić je dovođen u vezu sa kavačkim klanom, kriminalnom grupom iz Kotora.

Izvor: N1, KRIK

Ubistvo se dogodilo u Ulici Internacionalnih brigada na Vračaru, a Baltić, u kog je ispaljeno više hitaca iz vatrenog oruzja, pronađen je mrtav u svom vozilu.

Kriminalistički inspektori obavili su uviđaj i za ubicom se traga.

Baltić je dovođen u vezu sa kavačkim klanom, a prvi rezultati istrage ukazuju da je u pitanju nastavak obračuna crnogorskih kriminalnih klanova.

Da je reč o obračunu kriminalnih grupa ukazao je i direktor policije Vlаdimir Rebić koji je u izjavi za Radio-televiziju Srbije rekao da je ubijeni muškarac od ranije poznаt crnogorskoj i srpskoj policiji.

„Sve ukаzuje dа je reč o obrаčunu kriminаlnih grupа. Bilo je i rаnije povezаnih slučаjevа kаdа je reč o obrаčunu kriminаlnih grupа u regionu“, rekаo je Rebić za RTS.

Prema pisanju podgoričkih „Vijesti“ koje se pozivaju na policijske podatke, Baltić je visokopozicionirani član kavačkog člana, na čijem čelu su Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer. Crnogorsko specijalno tužilaštvo je u maju ove godine podiglo optužnicu protiv članova kavačkog klana, ali se Baltićevo ime ne pominje na njoj.

Kavački klan dobio je naziv po mestu Kavači u Kotoru, a grupa se bavi iznudama, zelenašenjem, ali i švercom droge. U istom gradu postoji i škaljarski klan.

Ove dve kriminalne grupe su, prema pisanju medija, u sukobu od 2014. kada je u Valensiji nestalo oko 200 kilograma kokaina koji je navodno pripadao kavačkom klanu.

U junu ove godine u beogradskom restoranu „Durmitor“ uhapšeno je 10 osoba koje se dovode u vezu sa škaljarskim klanom zbog nedozvoljene proizvodnje, nošenja i trgovine oružjem i eksplozivnim materijama.

U ratu dva klana ubijeno je više osoba na obe strane, a detalje možete pogledati u „Crnoj knjizi“ – bazi kriminalnih ubistava.

Comments are closed.