U Beogradu ubijen jedan od vođa navijačke grupe „Alkatraz“

U Beogradu ubijen jedan od vođa navijačke grupe „Alkatraz“

Foto: facebook/N1

Tridesetdevetogodišnji Ljubomir Marković zvani Kića, jedan od vođa Partizanove navijačke grupe „Alkatraz“ ubijen je sinoć u Beogradu. Marković je jedan od navijača koji su osuđeni zbog ubistva francuskog državljanina Brisa Tatona 2009. godine.

Piše: Bojana Jovanović

Marković je ubijen kod benzinske pumpe u Ulici Grčića Milenka u beogradskom naselju Šumice, objavio je N1. Nepoznati napadač ispalio je u Markovića nekoliko hitaca nakon što je on izašao iz sportskog balona prekuputa pumpe, piše „Blic“.

Ubijeni Marković bio je jedan od vođa navijačke grupe „Alkatraz“, osuđen za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona. Taton je ubijen u centru Beograda 2009. godine kada su pred fudbalsku utakmicu između Partizana i Tuluza „grobari“ nasrnuli na francuske navijače.

Ubijeni Marković (foto: facebook)

Marković je na suđenju negirao krivicu rekavši da je video tuču, ali da nije učestovao u njoj. Prvostepenom presudom osuđen je na 30 godina zatvora, ali je Apelacioni sud kaznu smanjio na 13 godina. Iz zatvora je izašao šest godina nakon presude, 2017. godine, nakon amnestije i uz uslovni otpust.

Nakon ubistva Tatona došlo je do smene na Partizanovoj tribini.

„Alkatraz“ koji je u to vreme bila najjača navijačka frakcija izgubio je prevlast na tribini pošto su njegovi članovi i vođe bili pohapšeni ili u bekstvu zbog ubistva Tatona. Prevlast su 2013. preuzeli „Janjičari“ na čelu sa kriminalcem Aleksandrom Stankovićem zvanom Sale Mutavi koji je ubijen u oktobru 2016. Više o ovome pročitajte u posebnoj vesti.

Comments are closed.