Tužilaštvo saslušalo Mariju Mali

Tužilaštvo saslušalo Mariju Mali

Marija Mali (foto: N1)

Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je saslušalo Mariju Mali, bivšu suprugu gradonačelnika Beograda, o navodima koje je iznela u intervjuu za KRIK.

Piše : Jelena Radivojević

Marija Mali pozvana je krajem februara da da izjavu Tužilaštvu u vezi sa navodima da je njen bivši suprug Siniša Mali prikrio imovinu i prihode pred Agencijom za brbu protiv korupcije. Saslušanje je najpre bilo zakazano za 30. mart, ali je otkazano jer je tužilac bio na službenom putu.

Ni Marija Mali, ni njen advokat Slobodan Ružić nisu želeli da daju izjave u vezi sa današnjim saslušanjem.

U intervjuu za KRIK, početkom februara Marija Mali rekla je da ju je bivši suprug ucenio da potpiše lažnu izjavu i kao svoje nasledstvo pred Agencijom predstavi 95.000 evra koje je gradonačelnik želeo da sakrije.

Pričala je i o prikrivenoj imovini u Beogradu i na Kopaoniku, ali i da joj se Siniša Mali pohvalio da je organizovao rušenje u Savamali.

„Ispričao je to kao najobičniji događaj. ’Imao sam problem, neki nisu hteli da se isele. Organizovao sam akciju raščišćavanja. Došli su ljudi u sred noći, malo tamo nešto polupali. Ništa strašno nisam uradio, ali eto sve sam ja sâm organizovao, izveo sam akciju’. To su bile, po njegovim rečima, neke barakice tamo, kolibice“, rekla je Marija Mali.

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv gradonačelnika u oktobru 2015, pošto je KRIK objavio serijal istraživačkih priča o sumnjivim poslovima Siniše Malog.

Sredinom prošle godine Agencija je izveštaj dostavila Tužilaštvu jer sumnja da je Mali izvršio krivična dela za koja Agencija nije nadležna, među kojima i pranje novca. Detalje iz izveštaja pročitajte u posebnoj priči.

Comments are closed.