Tužilaštvo: Proveriti učešće policije u Savamali

Tužilaštvo: Proveriti učešće policije u Savamali

Hercegovačka ulica u Savamali

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od unutrašnje kontrole policije da izvrši provere u vezi sa događajima u Hercegovačkoj ulici u noći 25. aprila i učešća policijskih službenika u njima.

Piše: Bojana Jovanović

„Očekujemo da će provere biti izvršene u najkraćem roku o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, navodi se u saopštenju.

Zaštitnik građana Saša Janković u ponedeljak je objavio izveštaj u kome je utvrdio da je policija prekršila zakon kada je u noći 25. aprila, prilikom rušenja objekata u Savamali, odbila da izađe na teren i uskratila građanima zaštitu. On je naveo da policija nije postupila jer je takav nalog stigao sa „vrha“.

Objekti u Savamali srušeni su u izbornoj noći. Tridesetak osoba sa fantomkama na glavama obezbeđivalo je teren dok su bageri rušili zgrade u privatnom vlasništvu. Izvlačili su građane iz objekata i automobila, oduzimali im telefone i ograničavali kretanje.

Kada su im vraćeni mobilni telefoni, građani su pozvali policiju, ali je ona odbila da izađe na mesto događaja i uputila ih na gradsku komunalnu policiju.

Gradske vlasti negirale su umešanost u događaje.

Tužilaštvo je pre desetak dana naložilo policiji da prikupi podatke u vezi sa ovim događajima.

Pročitajte sve vesti o rušenju u Savamali.

 

2 Comments

  1. Данко Б. Марин kaže:

    Бивши радикали нам додатно огадише ЕУ – успех!

  2. Mustafa Kajgani kaže:

    I u Beogradu i u Nisu, Cigani zive u Hercegovackoj?! Cudna podudarnost.