Tužilaštvo proverava tvrdnje muškarca da su ga tukli policajci

Tužilaštvo proverava tvrdnje muškarca da su ga tukli policajci

Dejan Pejović (screenshot: N1)

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je dva postupka u vezi sa događajem od prošle nedelje kada su Dejana Pejovića, prema njegovim tvrdnjama, pretukla dva policajca. Pejović je kazao da je tuči prethodila rasprava sa Miloradom Papićem, ocem jednog od policajaca, koji mu je pretio govoreći da je njegov sin kum ministra Nebojše Stefanovića.

Piše: Milica Vojinović

Iz tužilaštva za KRIK kažu da su postupke pokrenuli nakon što im je juče stigao izveštaj o tome šta se dogodilo pre devet dana u Zaplanjskoj ulici u Beogradu.

U jednom postupku tužilaštvo će ispitivati sukob između Pejovića i Milorada Papića, a u drugom postupanje policajaca prema Pejoviću, odnosno njegove tvrdnje da su ga sin Milorada Papića, Goran, i još jedan policajac pretukli, navode iz tužilaštva.

Tužilaštvu, kako kažu, nije dostavljena krivična prijava protiv osumnjičenog, već samo izveštaj na osnovu koga će da utvrde ko je kriv.

U vezi sa onim što je policiji ispričao Pejović, tužilaštvo se obratilo Ministarstvu unutrašnjih poslova za više informacija, navode iz ove institucije.

Podsetimo, Pejović, vlasnik restorana „Jahorina“ na Voždovcu, tvrdi da ga je pre devet dana ispred ove kafane pretukao Goran Papić, policajac iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), nakon rasprave koju je imao sa njegovim ocem Miloradom.

Kako je Pejović ispričao za KRIK, Milorad Papić mu je pretio govoreći da je kum njegovog sina Gorana ministar policije Nebojša Stefanović.

Prema Pejovićevim rečima, verbalni sukob između njih dvojice prerastao je u fizički, nakon čega je Papić pozvao sina koji je ubrzo došao sa kolegom.

Policajci su ga, tvrdi Pejović, pretukli, a zatim je došla policija koja ga je u lisicama odvela u stanicu.

Iz MUP-a su se oglasili povodom ovog događaja i u odgovorima na pitanja novinara „Danasa“ i televizije N1 naveli da ministar nema kuma u policiji, kao i da je Pejović naneo više udaraca šezdesetpetogodišnjem muškarcu i oglušio se o naređenja policije pa su mu zbog toga stavljene lisice.

Dodali su i da je protiv Gorana Papića i njegovog kolege pokrenut disciplinski postupak u ministarstvu, kao i da su njih dvojica udaljeni sa posla dok ovaj postupak traje.

3 Comments

 1. Gradjanin kaže:

  Pre par dana skinuli pa zamenili tablice na toj skodi.

 2. Ela kaže:

  Kao sto nas narod kaze: ,,Vrana vrani, oci ne vadi,, Nista od svega, vratice se na jos bolji polozaj. Coveku verujem 100%

 3. Gradjanin 2 kaže:

  Hvala na informaciji za tablice!
  Saznali smo to vec…