Tužilaštvo pola godine proverava navode o imovini Malog

Tužilaštvo pola godine proverava navode o imovini Malog

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da šest meseci proverava navode Agencije za borbu protiv korupcije o imovini gradonačelnika Beograda Siniše Malog, prenosi Beta.

Izvor: Beta, KRIK

„Agencija za borbu protiv korupcije dana 4. avgusta 2016. godine podnela je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izveštaj u vezi sa proverom imovine gradonačelnika Beograda Siniše Maloga, nakon čega smo stavili zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u cilju provere svih navoda. Postupak je u fazi provera“, navelo je Tužilaštvo, ali nije odgovorilo da li će pozvati Mariju i Sinišu Malog na razgovor tokom ovog postupka.

Tužilaštvo je ranije odbilo da novinarima KRIK-a na osnovu zahteva za pristup informacijama od javnog značaja dostavi kopiju izveštaja koji im je Agencija prosledila na nadležnost.

Podsećamo, Agencija je ovaj postupak pokrenula odmah nakon objavljivanja istraživanja KRIK-a o kupovini 24 stana u Bugarskoj i drugim poslovima Siniše Malog.

Agencija je prošle nedelje saopštila da će proveriti nove navode koji su u javnosti izašli o Malom.

Među tim navodima su i detalji o skrivenoj imovini i drugim poslovima o kojima je bivša supruga gradonačelnika Marija Mali govorila u intervjuu za KRIK. Ona je rekla i da je bila primorana da potpiše lažnu izjavu o prihodima Agenciji kako bi pomogla Siniši Malom da ovoj instituciji objasni odakle mu 95.000 evra prihoda.

Intervju Marije Mali za KRIK pogledajte ovde

Comments are closed.