Tužilaštvo pokrenulo postupak zbog ubistva Ivanovića

Tužilaštvo pokrenulo postupak zbog ubistva Ivanovića

Oliver Ivanović

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu saopštilo je da je pokrenulo predistražni postupak ispitujući sumnje na terorizam povodom današnjeg ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

Piše: Jelena Radivojević

Tužilaštvo je, kako navodi, održalo sastanak sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Bezbednostno informativne agencije (BIA) i naložilo ovim organima da prikupe dokaze u vezi sa ubistvom predsednika Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića.

U saopštenju tužilaštva navodi se da predistražni postupak „ide u pravcu otkrivanja krivičnog dela terorizam.“

Ranije se na vanrednoj konferenciji za novinare obratio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada je, između ostalog, rekao da očekuje da će već danas biti pokrenut predistražni postupak, navodeći da je ovo teroristički akt.

„Za državu Srbiju ovaj akt je teroristički akt i u skladu sa tim, prema tom aktu ćemo se odnositi. Kada kažem teororistički akt to znači da će nadležnost koju će uspostaviti naši organi pripadati Tužilaštvu za organizovani kriminal i očekujemo da, koliko danas, pokrenu predistražni postupak i dostave zahtev za prikupljanje obaveštenja MUP-u, BIA-i i svim drugim organima“, rekao je Vučić.

Ivanović je jutros ranjen kada je nepoznata osoba ispalila pet metaka u njega, nakon čega je prebačen u Klinički centar gde su lekari konstatovali smrt.

Kosovska policija je na mestu napada na Ivanovića pronašla „određene dokaze koji će se korisititi u daljem toku istrage“, rekao je šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

Bojić je agenciji Beta rekao da je policija jutros u ulici Vojvode Putnika našla i zapaljeno vozilo za koje se sumnja da može biti povezano sa ubistvom Ivanovića. Po njegovim rečima, zapaljena „opel astra“ bila je bez registarskih tablica.

Kosovska policija zatražila je pomoć građana i ponudila 10.000 evra za informacije koje mogu da doprinesu rasvetljavanju Ivanovićevog ubistva.

1 Comment

  1. JoNS kaže:

    Odakle ideja nadležnima u Srbiji da učestvuju u ovoj istrazi? Sudeći po rezultatima istražni organi Srbije za to nemaju kredibilitet.Jer iImaju vrlo loše rezultate. Ni posle skoro dve decenije nisu razrešili ubistava Ćuruvije, Pantića, gardista….Nakon godinu dana „pojma nemaju“ ko je rušio objekte u Savamali, čak nisu uspeli da utvrde ni čiji su bageri… Bojim se da bi samo ometali istragu.