Tužilaštvo otkrilo ko je osoba za koju je „Srpski Telegraf“ tvrdio da je novinar KRIK-a

Tužilaštvo otkrilo ko je osoba za koju je „Srpski Telegraf“ tvrdio da je novinar KRIK-a

Osumnjičeni N.A. (foto mup.gov.rs)

Muškarac koji je navodno pratio suprugu Predraga Malog, brata ministra finansija, a za koga je provladin tabloid „Srpski telegraf“ lažno tvrdio da je novinar KRIK-a, identifikovan je i saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu, rečeno je danas iz ove institucije za KRIK.

Piše: Jelena Radivojević

Tužilaštvo je odbilo da novinarima KRIK-a saopšti ime muškarca koji se sumnjiči za ugrožavanje bezbednosti Milice Andrić, nevenčane supruge Predraga Malog, i dostavilo je njegove inicijale – N.A.

Novinarima je rečeno samo da je muškarac identifikovan i saslušan, kao i da su osim njega obavljeni razgovori sa oštećenom i svedocima, ali ne i šta su oni rekli.

Podsetimo, nakon što je KRIK objavio tekst u kome je otkrio da je Predrag Mali, brat ministra finansija Siniše Malog, koristio stan i automobil „Milenijum tima“, provladin tabloid „Srpski telegraf“ pokrenuo je hajku protiv KRIK-a.

U tekstu pod naslovom „Kako se realizuje plan za slom vlasti i predsednika Srbije: Vučića ruše i preko beba“ tabloid je lažno naveo da su novinari KRIK-a nevenčanu suprugu Predraga Malog „spopali nasred ulice i pratili je do ulaza u zgradu“. Uz tekst su objavljeni i snimci sigurnosnih kamera koji prikazuju nepoznatu osobu kako je navodno prati.

Urednik „Srpskog telegrafa“ Milan Lađević potom je optužio KRIK da koristi „japansku metodu praćenja“ i da je deo tajne operacije „Omča“, koju navodno sprovode zapadne ambasade sa ciljem da sruše Aleksandra Vučića i SNS sa vlasti. Dan kasnije, međutim, tvrdio je da ipak ne zna da li je na snimku novinar ili saradnik KRIK-a.

KRIK je demantovao navode „Srpskog telegrafa“ i pozvao građane da pomognu da se otkrije ko je muškarac. Nakon izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će nadležni organi istražiti o kome je reč, reagovala je i policija i ponudila nagradu od pola miliona dinara za podatke o osobi sa snimka.

Nije poznato da li je mušakarac koji je navodno pratio suprugu Predraga Malog identifikovan uz pomoć informacija primljenih od građana, budući da tužilaštvo nije odgovorilo na pitanje na koji način je utvrđeno ko je osoba sa snimka.

Koruptivne veze brata ministra finansija

KRIK je, podsetimo, otkrio da je Predrag Mali godinama vozio „audi a6“ u vlasništvu „Milenijum tima“, dok je stan te kompanije koristila njegova devojka.

Firma „Milenijum tim“ angažovana je na jednom od najpoznatijih građevinskih projekata u državi – „Beogradu na vodi“. Osim toga, kompanija je radila gasifikaciju opština Smederevo i Grocka vrednu oko 60 miliona evra, a nedavno je dobila i posao izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti u Nišu i Vranju za 15 miliona evra. Učestvovala je i u desetinama drugih poslova plaćenih iz budžeta, a njeni prihodi iz godine u godinu skaču.

Stručnjaci sa kojima su novinari KRIK-a razgovarali kazali su da ovakav odnos brata ministra finansija i privatne kompanije može da se opiše kao klasičan primer korupcije.

Koruptivne veze: „Milenijum tim“ ustupio audi i stan bratu Siniše Malog

„Srpski telegraf“ montiranim snimcima napada KRIK

Donirajte KRIK i pomozite da nastavimo da istražujemo kriminal i korupciju. Mnoge naše priče nastale su zahvaljujući donacijama čitalaca. Kako da donirate KRIK pročitajte ovde.

5 Comments

 1. Nemanja kaže:

  ŠOU , poznati rusofil

 2. Mija kaže:

  Manite se novinarstva. Mnogo je neobrađene zemlje u Srbiji i siguran sam da bi bili bolji poljoprivrednici nego novinara.

 3. Mija kaže:

  Znam ja da vi nećete objaviti moj komentar i da će obrazloženje biti glupo ali mi to ne smeta. Ja sam komentar napisao da bi ga vi pročitali jer želim da znate da za takve kao vi što ste nikada neću dati glas. Vi iz samoproglašene elite skupljene sa koca i konopca nećete više varati ovaj narod i bogatiti se na njegovoj nesreći. Živela Srbija normalnih.
  Bez ELITE.

 4. Zile kaže:

  Ako imate dokaza da ima u navedenom slucaju korupcija ima sud pa tuzba. Ovako objavili adresu gde neko zivi i sta vozi jel znate sta se moze da se desi budala ima svuda mogao je neko da kindapuje dete barem nemoj te adrese i sta vozi da objavite,nema nista protiv sto istrazujete ali povedite racuna da ne ugrozite zivot . I dali sad ta devojka sigurna mozda je jos i neka budala prati ?

 5. Sladjana kaže:

  Ma ko je uzeo nagradu od pola miliona dinara? Možda je tužilaštvo objavilo samo inicijale jer je osumnjičeni maloletno lice? Mada ne verujem, jer smo svedoci da tabloidi uvek imaju informacije i pre tužilaštva. Eto, sad nemaju. Baš čudno. Otkud svedoci?