Tužilaštvo: Mediji da ne ubrzavaju istragu o Savamali

Tužilaštvo: Mediji da ne ubrzavaju istragu o Savamali

Porušeni objekti u Hercegovačkoj ulici

Nakon mesec dana ćutanja o rušenju u Savamali, Više javno tužilaštvo oglasilo se posle izjave premijera da novinari vrše pritisak na tužilaštvo.

Piše: Bojana Pavlović

Iako istraga u slučaju misterioznog rušenja privatne imovine u Hercegovačkoj ulici još nije pokrenuta, tužilaštvo je danas zatražilo od medija da „ne ubrzavaju“ krivični postupak.

„Više javno tužilaštvo ovim putem se obraća svim medijima, političarima i drugim pojedincima i institucijama da ne traže ubrzavanje krivičnih i predistražnih postupaka jer se sve istrage sprovode u skladu sa zakonom u najboljem interesu pravde i građana Srbije“, navodi se u saopštenju koje je ovo tužilaštvo uputilo državnoj agenciji Tanjug.

Rečeno je i da će obavestiti javnost o rezultatima istraga kada postupci budu okončani.

Ovo saopštenje tužilaštva usledilo je nakon današnje konferencije premijera Aleksandra Vučiča na kojoj je, odgovarajući na pitanje novinarke KRIK-a, rekao da novinari vrše pritisak na tužilaštvo i policiju izveštavanjem o slučaju rušenja u Savamali.

Tužilaštvo se, međutim, više od mesec dana nije se obratilo javnosti o ovom slučaju. Na pitanja novinara odgovarali su samo da istraga nije pokrenuta i da se čeka da policija dostavi podatke.

U isto vreme premijer je u javnosti je za rušenje optužio „najviše organe gradske vlasti“ ne imenujući pojedince.

Rušenje u Hercegovačkoj ulici se dogodilo u noći nakon parlamentarnih izbora. Dok su bageri rušili privatnu imovinu, muškarci maskirani fantomkama su pritvarali prolaznike i oduzimali im mobilne telefone.

O događaju postoji video zapis obližnje sigurnosne kamere koji je KRIK objavio.

Zaštitnik građana Saša Janković utvrdio je da je policija dobila nalog sa „vrha“ da ne sprečava rušenje u Savamali.

Sve vesti o rušenju u Savamali pročitajte ovde.

Comments are closed.