Tužilaštvo još čeka izveštaj MUP-a o napadima na inauguraciji

Tužilaštvo još čeka izveštaj MUP-a o napadima na inauguraciji

Iako je ministar unutrašnjih poslova rekao da je policija tužilaštvu dostavila izveštaj o napadu na novinare i građane na polaganju zakletve predsednika Aleksandra Vučića, iz Prvog osnovnog tužilaštva navode da je taj izveštaj bio nepotpun i da još čekaju dodatne podatke.

Izvor: Danas, N1, KRIK

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na konferenciji u četvrtak rekao da je policija dostavila tužilaštvu izveštaj o napadima na građane i novinare koji su se dogodili na dan polaganja zakletve predsednika Aleksandra Vučića , i da je „na tužilaštvu da li će policiji slati još zahteva za prikupljanje dodatnih obaveštenja“.

„Kada tužilac dobije sve što treba da dobije i od policije i svedoka, odobrava izlazak u javnost sa svim činjenicama koje su relevantne da ih javnost zna“, rekao je Stefanović.

Iz tužilaštva, međutim, kažu da od policije nisu dobili sve tražene podatke i da su uputili dodatni zahtev.

Prvi zahtev tužilaštvo je policiji poslalo 13. juna, a policija je odgovorila već sledećeg dana dostavljajući izveštaj koji nije potpun zbog čega su tražili dodatni, navode iz tužilaštva.

„Ne može se reći da MUP ne reaguje, prikupljanje podataka je u toku i naši saradnici su na vezi sa policijom. Ali, još nije okončan taj postupak. Nisu nam dostavljeni svi traženi podaci“, kažu za list „Danas“ iz tužilaštva.

Podsetimo, KRIK je otkrio da je među nasilnicima koji su maltretirali građane i novinare bio Borko Aranitović, deo ekipe ubijenog narko-dilera i vođe huligana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

Fotografije koje je Aranitović objavljivao na internetu otkrivaju njegove poslove i veze sa ljudima iz sveta kriminala i policije.

Među fotografijama su one na kojima je Aranitović u majici kakvu nosi obezbeđenje splava „Fristajler”, a novinari KRIK-a su ga prepoznali i na snimku tuče u klubu „Tilt“ kada su Stankovićevi ljudi pretukli drugog kriminalca.

Novinari su na na njegovom profilu pronašli i fotografiju na kojoj je sa Nenadom Vučkovićem Vučkom, bitnom vezom Stankovićeve ekipe u policiji. Vučković je bio pripadnik Vojske Srbije, a potom je prebačen u Žandarmeriju.

Više o vezama Aranitovića i Srpske napredne stranke pročitajte u posebnoj priči.

Comments are closed.