Tužilaštvo: Dostavili smo podatke o slučaju Savamala

Tužilaštvo: Dostavili smo podatke o slučaju Savamala

Više tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je inicijativi „Ne da(vi)mo Beograd“ poslalo podatke o tome ko je tužilac u slučaju Savamala.

Piše: Bojana Jovanović

Inicijativa „Ne da(vi)mi Beograd“ saopštila je pre nekoliko dana da je podatak o tome koji tužilac istražuje bespravno rušenje u Savamali, kao i broj predmeta pod kojim je slučaj zaveden, Više tužilaštvo proglasilo tajnom.

Nakon žalbe, poverenik je doneo rešenje da je tužilaštvo ovom odlukom prekršilo zakon i naložio da podaci budu objavljeni u roku od pet dana.

S obzirom da se to nije desilo, Šabić je jutros uputio pismo republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac u kojem je naveo da očekuje da ona obezbedi da Više javno tužilaštvo radi u skladu sa zakonom i dostavi traženi podatak.

Nekoliko sati nakon Šabićevog pisma, Više tužilaštvo je obavestilo javnost da je tražene podatke poslalo pre dva dana.

Podsetimo, u izbornoj noći nepoznate osobe srušile su oko hiljadu kvadrata poslovnog prostora u Hercegovačkoj ulici u Savamali. Iako su građani kontaktirali policiju, ona nije izašla na mesto događaja. Zaštitnik građana Saša Janković utvrdio je da policija nije reagovala jer je postojalo naređenje „sa vrha“.

Tužilaštvo je nekoliko dana nakon događaja u Savamali pokrenulo postupak prikupljanja informacija o tome šta se desilo te noći.

Pročitajte sve vesti o bespravnom rušenju u Savamali

Pogledajte snimke rušenja

 

Comments are closed.