Tužilaštvo: Braća Vučić nisu komunicirala sa Koluvijom

Tužilaštvo: Braća Vučić nisu komunicirala sa Koluvijom

Plantaža na „Jovanjici“ (foto: MUP)

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da nema osnova sumnje da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej komunicirali sa vlasnikom „Jovanjice“ Predragom Koluvijom. Tužilaštvo je ovo ispitivalo po krivičnoj prijavi koju je protiv braće Vučić podneo njihov blizak saradnik gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Piše: Bojana  Pavlović

Nakon što je okončalo veštačenje telefona Predraga Koluvije, vlasnika poljoprivrednog dobra „Jovanjica“ na kom je policija otkrila zasad marihuane, tužilaštvo je saopštilo da nema dokaza da je Koluvija bio u kontaktu sa predsednikom i njegovim bratom. Ni komunikacija koju je Koluvija vodio 13. i 14. novembra kada je uhapšen, piše tužilaštvo, ne može se dovesti u vezu sa braćom Vučić.

Krivičnu prijavu protiv njih početkom decembra podneo je Miloš Vučević zbog optužbi u javnosti da su umešani u ovaj slučaj i da je Koluvija posle hapšenja zvao Andreja Vučića.

Vučevič je tada istakao da je prijavu podneo samoinicijativno, a ne na nagovor predsednika, jer se protivi optuživanju bez dokaza.

Koluvija je uhapšen sredinom novembra kada je policija na njegovom imanju „Jovanjica“ kod Stare Pazove, na kom uzgaja organsku hranu, pronašla zasad marihuane. Tada je zaplenila oko 650 kilograma marihuane, više od 65.000 stabljika ove biljke i dva pištolja. Osim Koluvije uhapšeno je osam osoba zaposlenih u „Jovanjici“.

Policija o ovoj velikoj zapleni i hapšenju nije obavestila javnost kako to obično čini. To je desetak dana kasnije uradio narodni poslanik Miroslav Aleksić koji je kazao i da je Koluvija nakon privođenja zvao Andreja Vučića, brata predsednika Srbije.

Od 2016. Imanje „Jovanjiva“ dobilo je najmanje tri kredita od državne Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza u ukupnom iznosu od 3,9 miliona evra, kako je otkrio Insajder.

Inspektor koji je vodio ovaj slučaj Slobodan Milenković u izjavi poslatoj medijima negirao je da je u toku istrage bilo pritisaka na policiju i rekao da porodica predsednika Vučića nije povezana sa ovim slučajem.

5 Comments

 1. Mikica kaže:

  Nisu oni.?Moguce da sam ja.

 2. bekos kaže:

  Zanimljiv podnosilac prijave, jos zanimljiviji odgovor tuzilastva. Sta drugo u ovakvoj drzavi se i moze ocekivati.

 3. Hogar kaže:

  Vrlo je naivno bilo za ocekivati da je Koluvija kontaktirao Andreja Vucica nekom zvanicnom linijom koju je moguce proveriti. Danas je recimo jos uvek moguce imati neregistrovane prepiad brojeve tako da eto samo jednog nacina kako su mogli komunicirati a da se ne moze pratiti. Naravno da postoji nacin da se utvrdi lanac komandovanja Jovainjicom i naravno da se sve to nije moglo raditi bez znanja vlasti. Ostane li na ovome onda se u Srbiji nema sta vise traziti.

 4. ? kaže:

  Kako mu je odobren toliki kredit ?