Tri osobe uhapšene zbog malverzacija u odboru SPS-a u Surdulici

Tri osobe uhapšene zbog malverzacija u odboru SPS-a u Surdulici

Foto: MUP arhiva

Zaposleni u odboru Socijalističke partije Srbije (SPS) u Surdulici i dvoje predstavnika privatnih firmi iz ovog mesta uhapšeni su zbog sumnje da su na osnovu fiktivnih računa izvukli gotovo 4,5 miliona dinara iz budžeta ovog odbora, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Piše: Milica Vojinović

Administrativni radnik u opštinskom odboru SPS-a u Surdulici sumnjiči se da je od 2015. do 2018. bez odobrenja nadređenih isplaćivao novac firmama „Delux Print“, „Delux Graf“ i „Klik-01“ za posao koje ove firme nisu uradile.

Naime, one su dostavljale fiktivne račune za reklamni materijal i usluge fotokopiranja, štampanja i snimanja video-materijala iako ove usluge nikada nisu izvršile, veruje policija.

Zbog toga su uhapšene i dve osobe koje su bile odgovorna lica ovih firmi i sumnjiče se za pranje novca, dok se radnik opštinskog odbora SPS-a tereti da je zloupotrebio položaj.

Uhapšenima je određeno dvodnevno zadržavanje u pritvoru i protiv njih će biti podneta krivična prijava odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Nišu.

Comments are closed.