TOK: Uhapšena grupa zbog krijumčarenja 42 migranta

TOK: Uhapšena grupa zbog krijumčarenja 42 migranta

Foto: Miodrag Ćakić/KRIK

Šest osoba uhapšeno je zbog sumnje da su tokom jula i avgusta 2018. godine prokrijumčarili 42 migranta iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Mađarsku, saopštilo je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal. Svi uhapšeni su zadržani u pritvoru.

Piše: Jelena Radivojević

Uhapšeni su organizator i članovi kriminalne grupe koja je od sredine jula do kraja avgusta 2018. godine omogućila da 42 ljudi iz Pakistana, Avganistana, Irana i Sirije ilegalno pređe granicu i uputi se ka zemljama Evropske unije, navodi tužilaštvo.

U saopštenju se navodi da su uhapšeni migrante krijumčarili u Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Mađarsku. Objašnjeno je i da je grupa uz pomoć poznanstava i veza među državljanima Pakistana dolazila do migranata koji su zainteresovani za odlazak u zemlje Evropske unije, a zatim organizovala njihovo prebacivanje.

Tužilaštvo navodi da su članovi grupe ostvarivali korist od 700 evra po prokrijumčarenoj osobi, ali da je nepoznato koliku je zaradu imao organizator grupe. Prilikom pretresa od osumnjičenih su oduzeti mobilni telefoni i SIM kartice.

Hapšenja su se dogodila na teritoriji Beograda, Lazarevca i Aranđelovca, a akcija je izvedena u saradnji sa policijama Hrvatske i Mađarske.

Uhapšeni su zadržani u pritvoru nakon čega će biti saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Comments are closed.