TOK: Razbijene dve kriminalne grupe osumnjičene za prostituciju

TOK: Razbijene dve kriminalne grupe osumnjičene za prostituciju

Foto: Screenshot MUP

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da su uhapšene 22 osobe zbog sumnje da su kao članovi dve organizovane kriminalne grupe posredovali u prostituciji. Među uhapšenima je i jedan policajac, a dve osobe su u bekstvu.

Izvor: KRIK

Uhapšeni su, kako se sumnja, u periodu od marta prošle do januara ove godine u Srbiji i Bosni i Hercegovini iznajmljivali stanove u kojima su osobe ženskog pola, koje su prethodno angažovali, pružale seksualne usluge.

Organizatori ovih kriminalnih grupa sumnjiče se da su organizovali i obezbeđenje ovih stanova, prevoz žena koje su se bavile prostitucijom, kao i da su kontrolisali dolaske njihovih klijenata, saopštila je policija.

Policija sumnja i da su uhapšeni sebi i angažovanim ženama davali pseudonime kako bi prikrili identitet i kriminalne aktivnosti. Koristeći pseudonime davali su oglase o pružanju seksualnih usluga u medijima.

Organizatori su, sumnja policija, prikupljali novac zarađen prostitucijom, a potom njime pokrivali troškove i delili ga članovima grupe, shodno dodeljenim i obavljenim zadacima.

Takođe, policija veruje da je osumnjičeni policajac omogućio nesmetan rad kriminalne grupe jer je njenim organizatorima kontinuirano davao podatke za određena lica i vozila.

Prilikom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni policija je oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, kao i internu dokumentaciju koju su članovi grupa vodili. Oduzeta je i manja količina droge, municija, kao i četiri vozila koja su korišćena u izvršenju ovog krivičnog dela, saopštila je policija.

1 Comment

  1. Jovana Radokanovic kaže:

    To se zove TRGOVINA LJUDIMA a ne prostitucija. Radi se o ZRTVAMA TRGOVINE LJUDIMA, a ne o „prostitutkama“.