Todorić o slučaju „Potočari“: „Da je javnost čula odbranu, bio bi smenjen vrh policije“

Todorić o slučaju „Potočari“: „Da je javnost čula odbranu, bio bi smenjen vrh policije“

Vladimir Todorić (foto: mc.rs)

Milan Dumanović, bivši policajac optužen da je odao službenu tajnu jer je u medijima govorio o nezakonitom radu policije prilikom operacije u Potočarima, iznosio je juče odbranu na sudu. Suđenje je zatvoreno za javnost, a njegov advokat Vladimir Todorić smatra da je time optuženima uskraćeno pravo na pravično suđenje.

Piše: Jelena Radivojević

Sudija Violeta Jovanović odlučila je juče da ipak ne dozvoli javnosti da prisustvuje suđenju jer bi time, kako je navela, bila ugrožena bezbednost zemlje. Zbog toga nije poznato šta je Dumanović juče rekao.

„Mi ne smemo da pričamo javnosti o sadržaju, ali da je javnost čula ono što je rečeno, ne samo da bi bio smenjen vrh MUP-a, nego bi po hitnom postupku bio i krivično procesuiran“, rekao je advokat Vladimir Todorić za KRIK.

On je rekao i da odbrani nije omogućeno da kopira zapisnik sa suđenja, ali da će, kada ga dobiju, podneti krivičnu prijavu protiv čelnih ljudi policije.

„Zašto nam se ne da zapisnik, ko to treba da pročita“, upitao je Todorić.

Slučaj „Potočari“ dospeo je žižu javnosti jer su policajci Milan Dumanović i Mladen Trbović izneli detalje o nepravilnostima u radu Ministarstva unutrašnjih poslova u vezi sa operacijom prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića komemorativnom skupu u Srebrenici jula 2015. godine.

Policajci su podneli krivičnu prijavu protiv svojih nadređenih navodeći da su im izdali naredbu za tajno snimanje. Njihova krivična prijava je odbijena, ali oni su uhapšeni 31. decembra 2016. godine pod optužbom da su prilikom nastupa u medijima odali službene tajne.

Pročitajte detalje operacije u Potočarima

Comments are closed.