Terzić juče držao konferenciju, danas bolestan za sud

Terzić juče držao konferenciju, danas bolestan za sud

Zvezdan Terzić (foto: krik.rs)

Zvezdan Terzić, direktor fudbalskog kluba „Crvena zvezda“ optužen da je nezakonito prisvajao novac od transfera fudbalera, danas se zbog bolesti nije pojavio na sudu zbog čega je suđenje ponovo odloženo. Terzić je, međutim, juče održao konferenciju za medije povodom završetka fudbalske sezone.

Piše: Bojana Pavlović

Terzićev slučaj je pre godinu dana preuzela sudija Ana Đuričković Trifunović zbog čega je suđenje, kako zakon predviđa, moralo da počne ispočetka. Novi sudija u postupku ponovo otvara suđenje, sluša odbranu optuženih, pregleda dokaze i saslušava svedoke. 

To se, međutim, nije dogodilo već godinu dana pošto se zbog bolesti Terzića ili njegovih advokatica suđenje iznova odlaže. Suđenje inače nije održano punih pet godina. 

Terzić je danas izostao zbog bolesti iako je juče na konferenciji za novinare povodom završetka sezone delovao da je u dobrom zdravstvenom stanju. 

On je optužen da je nezakonito prisvojio novac od prodaje trojice fudbalera „OFK Beograda“ – Vanje Grubača, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića od 1998. do 2006. godine. Tužilaštvo tvrdi da je u navedenom periodu Terzić zadržao 1,1 milion nemačkih maraka od transfera, kao i da je omogućio da dve firme iz inostranstva čije vlasništvo nije otkriveno nezakonito zarade 3,3 miliona evra.

Suđenje je počelo u januaru 2011. godine, a od 2017. se nije održalo nijednom.

Uprkos tome što je optužen da je utajivao novac, Terziću je 2014. povereno da rukovodi fudbalskim klubom „Crvena zvezda“.

Dug ovog fudbalskog kluba krajem 2020. iznosio je 61 milion evra. Zvezda dug ne uspeva da smanji uprkos pozamašnim prilivima od međunarodnih prvenstava i pomoći države. 

Kako je Terzić ranije ispričao, on je pristao da vodi klub u Ljutice Bogdana na insistiranje tadašnjeg premijera a danas predsednika Aleksandra Vučića.

Comments are closed.