Telohranitelj advokata ranjen u centru Beograda

Telohranitelj advokata ranjen u centru Beograda

Mesto pucnjave (foto: B. Pavlović KRIK)

Dvadesetosmogodišnji Stefan Š, telohranitelj advokata Marka Vujoševića ranjen je jutros nešto pre 10 sati u Resavskoj ulici u Beogradu pošto je u njega pucao nepoznati napadač, saznaje KRIK.

Pišu: Bojana Pavlović, Milica Vojinovć

Očevici događaja ispričali su novinarki KRIK-a da je napadač u svetlo plavoj jakni nakon pucnjave pobegao Mišarskom ulicom. Pucao je najmanje sedam puta i tom prilikom ranio telohranitelja advokata Marka Vujoševića.

Po njega je došla hitna pomoć, a policija i dalje vrši uviđaj na mestu napada.

Pucnjava se dogodila u Resavskoj ulici kod broja 34, nedaleko od zgrade Beograđanke, ispred Vujoševićeve kancelarije. Za sada nije poznat motiv, kao ni ko je bio meta napada.

Vujošević nije odgovorio na poziv novinara KRIK-a.

Njegovo ime pojavilo se u javnosti i u januaru prošle godine pošto je, kako su mediji pisali, pretučen. On je tada objasnio da je došlo do koškanja na parkingu sa grupom mladića prilikom kog je lakše povređen.

Kako je BIRN nedavno otkrio, Vujošević je osnivač firme „GPS“ iz Podgorice koja je, kako je utvrdilo austrijsko tužilaštvo, prala nelegalno stečen novac. Iza firme stoje Izraelac Gal Barak i njegov poslovni partner Uve Lenhof. Barak je zbog ovoga osuđen u Austriji na četiri godine zatvora zbog prevare i pranja novca, a Lenhof je iznenada preminuo u pritvoru prošle godine.

Vujošević je za BIRN potvrdio da je firmu osnovao u njihovo ime.

„To je ono što ja radim u 99 odsto slučajeva kada klijent ne želi da se eksponira – advokati osnivaju firme na svoje ime“, rekao je Vujošević dodajući da je firma za godinu dana prihodovala 23 miliona evra.

Comments are closed.