Tajni snimci sastanaka narko-bosa sa vrhom MUP-a

Tajni snimci sastanaka narko-bosa sa vrhom MUP-a

Ivica Dačić ruča sa švercerom kokaina Rodoljubom Radulovićem 31.01.2009. (Foto: KRIK)

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK objavila je tajne snimke sastanaka narko-bosa Rodoljuba Radulovića sa ljudima iz vrha MUP-a.

Radulović se od novembra 2008. do aprila 2009. sastajao sa tadašnjim ministrom policije Ivicom Dačićem, njegovim savetnikom za nacionalnu bezbednost Ivicom Tončevim, Dačićevim šefom kabineta Brankom Lazarevićem i njegovim zamenikom Vanjom Vukićem.

Na snimcima do kojih su došli novinari KRIK-a vidi se Radulović kako ruča i puši tompuse sa Dačićem u ribljem restoranu „Gušti mora“, kao i kako džipom ulazi u Dačićevu rezidenciju. Zabeleženo je nekoliko susreta sa Lazarevićem, uključujući sastanak u parku kada mu je Radulović predao specijalni „Belkberi“ telefon. Sa Vukićem se Radulović susreo na ulici i verovatno mu je tada predao neku belu fasciklu. Sa Tončevim se sastao u hotelu „Hajat“.

U periodu kada su se susreti održavali, Radulović je sa Darkom Šarićem organizovao velike isporuke droge iz Južne Amerike u Evropu.

Lazarević je jedini sa snimaka optužen za odavanje poverljivih informacija švercerima.

Sve video snimke možete pogledati na sajtu KRIK-a na ovom linku.

 

Zabranjeno je korišćenje sadržaja, fotografija i video materijala bez navođenja Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK.rs kao izvora informacija.

Comments are closed.