Svedok ubistva ispred „Nane“: Nismo pravili probleme u klubu

Svedok ubistva ispred „Nane“: Nismo pravili probleme u klubu

Ubijeni Aleksandar Savković (foto: fejsbuk)

Adi Isenović koji je ranjen ispred beogradskog noćnog kluba „Nana“ u decembru 2017. godine ispričao je danas na suđenju da nije istina da je pre pucnjave došlo do incidenta u klubu, kao što tvrdi optuženi Nedeljko Grbović. Grboviću se sudi da je te noći ranio Isenovića i ubio Aleksandra Savkovića.

Piše: Jelena Radivojević

Na današnjem suđenju oštećeni svedok Adi Isenović prvi put je ispričao svoju verziju događaja iz noći kada je ubijen Aleksandar Savković.

„Sedeli smo u separeu, nisam video nikakav incident sa naše strane, niti razbijanje čaša, kako sam čuo da se priča. Obezbeđenje se samo odjednom stvorilo oko nas i izguralo nas napolje“, ispričao je Isenović.

Rekao je da je ispred kluba video optuženog Nedeljka Grbovića i da je krenuo ka njemu da bi sprečio da dođe do incidenta.

„Rekao sam mu: ’Da li bi bio ljubazan da dođeš do vrata?’“, ispričao je Isenović i nastavio: „On me je samo gledao, držao je ruke u džepovima, ništa nije rekao, čuo sam pucanj i video da mu se puši džep. Toga se sećam, rekao sam mu: ’Zašto ste me upucali?’“

„Baš ste mu tako persirali?“, pitala je iznenađeno sudija Marina Anđelković, na šta je Isenović odgovorio da nije siguran.

Isenović je dalje naveo da je osetio neprijatnost u levoj strani tela i da je video da mu je košulja krvava, te da je potrčao ka taksiju.

„Dok sam trčao čuo sam jedan ili dva pucnja, mislio sam da i dalje puca na mene, zastao sam, okrenuo se i video dečka u beloj košulji kako leži krvav nasred ulice. Odmah sam znao da je Savković, samo je on te večeri bio u beloj košulji“, ispričao je Isenović.

Rekao je i da u tom trenutku nije video Grbovića u Savkovićevoj blizini, ali da od šoka možda nije obratio pažnju.

Isenović je više puta ponovio da nije dao povod za incident i da mu nije jasno šta bi mogao da bude Grbovićev motiv da ga upuca.

Njegovo današnje svedočenje suprotno je onome što je na sudu ranije ispričao optuženi Grbović – da je grupa ljudi u kojoj su bili Savković i Isenović pravila probleme u klubu i nasilno se ponašala, nakon čega ih je obezbeđenje izvelo ispred kluba, a potom je došlo do pucnjave.

Grbović je danas pokušao da od Isenovića dobije odgovor zašto je obezbeđenje reagovalo ukoliko on i njegovo društvo nisu pravili probleme.

„Bili ste strašno bezobrazni, bio si pijan i drogiran, razvaljen. Što bi vas bilo ko izbacio kad imate na stolu piće u vrednosti od 50.000, vama cinculiramo i godimo, zašto bi vas neko izbacio ukoliko niste pravili probleme?“, upitao je Grbović, ali nije dobio odgovor.

Grbovićev advokat Vanja Gajić tražio je da Isenović objasni zašto je prišao Grboviću i tražio da smiri situaciju, ukoliko, kako tvrdi, problema nije bilo. Iseonović je rekao da je to učinio jer je mislio da je Grbović šef obezbeđenja.

„U četiri ujutru kada te obezbeđenje izbaci iz kafane čovek može svakako da reaguje, može da se očekuje incident“, dodao je Isenović.

Advokat Gajić kazao je nakon što je ispitao svedoka da je njegov iskaz krajnje nelogičan, navodeći da, između ostalog, pregledom Grbovićeve odeće nisu pornađene rupe od metka iako Isenović tvrdi da je video kako se puši džep jer je kroz njega pucano.

On je rekao da se ne događa da obezbeđenje izbacuje osobe iz kluba ukoliko ne prave probleme, kao što je Isenović tvrdio, kao i da je svedok bio svesno neiskren jer je rekao da se ne seća pojedinosti te večeri, kao na primer da li je konzumirao kokain ili otimao mikrofon muzici.

„Ukoliko je sve bilo ovako kako ste nam ispričali, zašto Vi onda nekome sada opraštate teške telesne povrede“, upitala je sudija Anđelković Isenovića nakon što je rekao da se ne pridružuje krivičnom gonjenju Grbovića, kao i da ne traži novčanu odštetu.

„Zahvalan sam Bogu što sam ostao živ i to je to“, odgovorio je Isenović.

Grbović ostaje u pritvoru Sudija Anđelković odbila je predlog odbrane da Grbović bude pušten iz pritvora, navodeći pre toga da nikada neko nije pušten da se sa slobode brani za teško ubistvo. Grbović je u pritvoru od decembra 2017. godine.

Ubistvo ispred „Nane“

Grbović je iznoseći odbranu ranije ispričao da je pucnjavi prethodila rasprava Aleksandra Savkovića i njegovih prijatelja sa navijačima Crvene zvezde koji su bili za susednim stolom, kao i da on i kolege iz obezbeđenja nisu uspeli da spreče sukob. Rekao je da je prvi problem imao sa Isenovićem koji je bio u toaletu kada je sukob počeo, a kada je izašao vikao je: „Pobiću vas sve, j*baću vam mater“.

Grbović je kazao da ga je izveo napolje da se smiri, ali se on vratio desetak minuta kasnije i nastavio da mu preti.

„Osetio sam se bespomoćno. Već sam mogao da vidim kako mi lomi glavu i kako me prebija. Kada je bio na oko dva metra od mene, izvadio sam pištolj. Tog momenta sam se upišao u gaće“, rekao je tada Grbović.

Rekao je i da je nakon što je pucao u Isainovića bio u šoku i krenuo ka kolima, kada je čuo da mu Savković viče „j*baću ti mamu u p*čku, ubiću vas sve“.

On je rekao da se uplašio i za život svog sina koji je te noći radio u „Nani“. Ispričao je da je zamolio Savkovića da se smiri, ali da je on tada počeo da „divlja“ i govori da će da ubije i njega i sina.

„Ubrzao je ka meni, počeo je da se hvata za pojas. U tom trenutku sam opalio u njegovom pravcu“, rekao je tada Grbović.

Savković je bio navijač fudbalskog kluba Rad, ali i član ekipe ubijenog kriminalca i vođe Partizanove navijačke grupe „Janjičari“ Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

Osim fotografija sa društvenih mreža, o njihovoj bliskosti govori i to što je Savković osuđen jer je sa članovima ove ekipe demolirao kafić „Holivud“ na Karaburmi u vlasništvu Aleksandra Vavića, vođe supraničke navijačke grupe „Alkatraz“. Demoliranje se desilo 2013. u vreme kada su „Janjičari“ od „Alkatraza“ preuzeli vođstvo južne tribine. Detaljnije o tome pročitajte u posebnoj vesti.

Savković je tokom godina osuđivan za razbojništvo, nanošenje teških telesnih povreda, prodaju droge i za ometanje pravde jer je na suđenju pretio sudiji.

Ispravka: U vesti je netačno pisalo da je Veljko Belivuk osuđen za demoliranje „Holivuda“. Naime, dokumentacija koju posedujemo pokazuje da je učestvovao u napadu, ali je tužilaštvo primenilo oportunitet – odustalo od gonjenja pošto je platio 100.000 dinara. Izvinjavamo se čitaocima, grešku smo ispravili čim smo je uvideli.

Sve vesti sa suđenja pročitajte ovde

Comments are closed.