Svedoci dali alibi optuženom za učešće u ubistvu u Belvilu

Svedoci dali alibi optuženom za učešće u ubistvu u Belvilu

Hapšenje Lazara Tejića (foto: screenshot MUP)

Na današnjem suđenju za ubistvo Bojana Mirkovića u naselju Belvil 2020. svedoci su Ivanu Nikčeviću, optuženim za učešće u ubistvu, dali mu alibi za dane kada je, kako tvrdi tužilaštvo, učestvovao u praćenju žrtve pre likvidacije.

Piše: Milica Vojinović

Danas je u sudnicu Palate pravde u Beogradu ušlo sedam svedoka, ali je većina njih samo rekla da ostaje pri onome što su ranije ispričali u tužilaštvu.

Nekoliko njih želelo je da dopuni svoje ranije svedočenje, a među njima je bio i Siniša Dulović, prijatelj optuženog Nikčevića. On je ispričao je Nikčević često dolazio kod njega u restoran, a da su kasnije počeli i poslovno da sarađuju – zajedno su otvorili dostavu hrane, a zatim ušli i u posao preprodaje automobila.

Rekao je i da je bio sa Nikčevićem u trenutku kada je on, kako tvrdi tužilaštvo, učestvovao u praćenju Mirkovića, odnosno preko GPS uređaja pratio njegovo kretanje i o tome obaveštavao ubicu. Tog dana su, kaže Dulović, njih dvojica išli u Kruševac da kupe automobil.

„Da li se Nikčević ponašao čudno? Da li je slao poruke“, pitao je svedoka Nikčevićev advokat Veljko Delibašić.

„On je vozio, ja nisam primetio, da je hteo da nekome kuca (poruke), vozio bih ja“, odgovorio je Dulović.

Nikčević i drugi optuženi, kako tvrdi tužilaštvo, ranije tog dana postavili su ispod Mirkovićevog automobila uređaj za praćenje. Prethodne noći su se sastali da isplaniraju ovaj poduhvat – Nikčević je Tejiću objasnio kako da postavi GPS uređaj ispod automobila, tvrdi tužilaštvo.

O toj večeri danas je kratko govorila i Nikčevićeva tadašanja devojka Anđa Stojanović. Odgovarajući na Nikčevićeva pitanja rekla je da je to veče provela sa njim. Osim nje, svedočile su i Nikčevićeva bivša supruga Slobodanka Nikčević i nekadašnja vanbračna supruga Anita Koserović. One su samo istakle da je njihovoj deci i njima veoma teško od kada je on u pritvoru.

Koserović je dodala i da su Nikčević i ona poznavali žrtvu i da su planirali da odu zajedno na sahranu nakon ubistva, ali da nisu stigli zbog privatnih problema.

„Da li ste izjavili saučešće“, pitala je sudija Jelena Škulović.

„Posle toga se desilo šta se desilo“, rekla je Koserović, po svemu sudeći misleći na hapšenje Nikčevića.

Mirković je, podsetimo, ubijen u garaži svoje zgrade u naselju Belvil na Novom Beogradu. Kako je tužilaštvo utvrdilo, optuženi su ga pratili danima pre toga kako bi pronašli najefikasniji način za ubistvo, a u njega je, prema sopstvenom priznanju, pucao Lazar Tejić.

On tvrdi da je Mirkovića ubio zbog sukoba oko prodaje droge, ali i da je kompleksan plan ubistva i bekstva osmislio i sproveo sam, te da mu niko od optuženih u tome nije pomogao.  Ostali optuženi negirali su krivicu.

Comments are closed.