Svađe i pretnje na suđenju za ubistva Bojovića i Vidakovića

Svađe i pretnje na suđenju za ubistva Bojovića i Vidakovića

Jučerašnje suđenje za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića obeležile su svađe, dobacivanje i pretnje između dvojice optuženih zbog čega je sudija morao više puta da reaguje. „Nije isto suđenje kada imate direktore u kravatama i kada imate ovakvu situaciju“ rekao je sudija. 

Piše: Jelena Radivojević

Delibašić je optužen da je naručio ubistvo Miloša Vidakovića, a Vojnović da je počinio ovo ubistvo. Vojnović je priznao zločin i sa tužilaštvom potpisao sporazum o svedočenju. Na osnovu njegovog iskaza tužilaštvo je sastavilo optužnicu protiv grupe na čijem je čelu bio ubijeni Slobodan Šaranović.

Vojnović se na početku obratio sudu i rekao da je zabrinut za bezbednost svoje porodice pošto im Delibašić preti.

„Spominjao je moju sestru za koju zna da se vratila u Pirot, iako je neko vreme bila na drugom mestu. Odakle on to zna“, pitao je Vojnović, a potom se obratio Delibašiću i rekao „Imaš i ti sestru.“

Delibašić je u tom trenutku na Vojnovića bacio nepoznati predmet, zbog čega ga je sudija Vladimir Duruz udaljio iz sudnice.

„Nije isto suđenje kada imate direktore u kravatama i kada imate ovakvu situaciju“ rekao je sudija dodavši da ne pokušava da opravda ponašanje optuženih, ali da nije očekivano da sve protekne u miru i ljubavi.

Delibašić je ubrzo vraćen u sudnicu da bi nastavio ispitivanje Vojnovića, sudija je rekao da neće da čuje pominjanje članova porodice.

Delibašić je detaljno objašnjavao kuda su se on i Vojnović kretali nekoliko dana pre ubistva Vidakovića i to pokazivao na mapi Budve pokušavajući da obori Vojnovićev iskaz.

Zatražio je od suda da svi sudski spisi dobijeni iz Crne Gore budu prevedeni na srpski jezik i ćirilično pismo. Naveo je da neće odustati od ove ideje i podsetio sudiju da je „ludački uporan“.

Vojnović je ranije ispričao da je posle ubistva Nikole Bojovića, brata kriminalca Luke Bojovića, aprila 2013. nastao haos jer je Šaranović ovo ubistvo izveo bez znanja Delibašića.

Po njegovim rečima, strahujući od odmazde, isplanirali su da ubiju nekoliko najbližih saradnika Luke Bojovića zbog čega su otišli u Budvu. Tokom pripreme ovih likvidacija, ispričao je Vojnović, prišao mu je Delibašić i rekao da je došlo do promene plana i da treba da se ubije Vidaković.

Vojnović je ubio Vidakovića u kafiću „Sejlor“ u Budvi početkom jula 2013. U kafiću je tada bilo gotovo 500 ljudi. Na pitanje sudije zašto je toliko rizikovao i žurio, a nije sačekao pogodniji trenutak, Vojnović je rekao da nije želeo kritike.

„Meni je rečeno i ja sam ga ubio“, rekao je Vojnović.

Priču o Šaranovićevom klanu pročitajte ovde.

Sve vesti sa suđenja za ubistvo Nikole Bojovića pročitajte ovde

Comments are closed.