Supruzi Šarićevog saradnika odloženo suđenje za pranje novca

Supruzi Šarićevog saradnika odloženo suđenje za pranje novca

Draginja Bajić (foto KRIK)

Današnje suđenje Draginji Bajić, supruzi pokojnog saradnika narko-bosa Darka Šarića, odloženo je jer se ona nije pojavila u sudu zbog zdravstvenih problema. Bajić je optužena da je prala kokainski novac. 

Piše: Milica Vojinović

Bajić je zbog problema sa zdravljem sinoć završila u Urgentnom centru, rekao je danas njen advokat Danilo Šarić.

„Potrebno je da uradi još analiza“, kazao je Šarić i dodao da nije saglasan sa tim da se postupak za nju razdvoji kako bi suđenje danas moglo da se održi.

Sa njim se saglasio i tužilac Saša Ivanić, nakon čega je predsedavajuća sudija Vera Vukotić pitala advokata kakve tačno probleme ima optužena Bajić.

„Dobro, recite mi kakva je njena prognoza? Šta je ovo? Problemi sa srcem“, pitala je sudija Vukotić.

„Ja ne bih javno iznosio njeno zdravstveno stanje… Upućena je na kardiologa, videćete sve iz njenog (lekarskog) izveštaja“, odgovorio je advokat Šarić.

Tročlano sudsko veće je, zatim, napustilo sudnicu na oko dva minuta, nakon čega je sudija Vukotić prisutnima saopštila da se današnje ročište odlaže i naredno zakazala za nešto više od mesec dana.

Podsetimo, u ovom postupku sudi se Draginji Bajić, Zoranu Njegušu, Nebojši Đokiću, Nemanji Obradoviću i Željku Papiću zbog sumnje da su učestvovali u pranju novca koji je Vitomir Bajić zaradio švercom kokaina.

Tužilaštvo takođe veruje da su oni kupovinom i prodajom nekretnina i kompanija prikrivali stvarno vlasništvo nad njima kako bi sprečili da ih država privremeno oduzme s obzirom na to da se protiv Vitomira Bajića vodio postupak zbog šverca droge. Svih petoro optuženih su negirali krivicu.

Draginja Bajić je, prema optužnici, oprala oko 240.000 evra kokainskog novca tako što je 2010. godine ovim novcem kupila stan na Novom Beogradu, da bi vlasništvo nad njim kasnije prebacila na jednog od optuženih i tako sakrila da je pravi vlasnik bio Vitomir Bajić.

Bajić je bio saradnik Darka Šarića, a uhapšen je 2010. u Crnoj Gori u operaciji „Loptice“ organizovanoj kako bi se razbio Šarićev narko-klan. Izručen je Italiji pošto su ga organi ove zemlje sumnjičili da je bio deo grupe koja je švercovala drogu u Italiji.

Nije, međutim, dočekao presudu pošto je pronađen mrtav u svojoj ćeliji u zatvoru. Istraga je pokazala da je izvršio samoubistvo.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Comments are closed.