Supruga Slobodana Šaranovića: Rečeno mi je da Zrelecu zahvalim što sam živa

Supruga Slobodana Šaranovića: Rečeno mi je da Zrelecu zahvalim što sam živa

Vladimir Šaranović (foto MUP)

Na današnjem suđenju za ubistvo advokata Vladimira Zreleca svedočila je Gordana Šaranović, supruga ubijenog kriminalca Slobodana Šaranovića, i navela da su njen suprug i Zrelec okončali saradnju, ali da nisu bili u svađi. Tužilaštvo tvrdi da je Zreleca ubio Vladimir Šaranović upravo zbog sukoba koji je Zrelec imao sa Slobodanom.

Piše: Jelena Radivojević

Svedokinja je ispričala da je Zrelec godinama radio za Šaranovića, ali da je saradnja okončana jer Zrelec nije poslao branioca da zastupa njenog supruga na saslušanju u Crnoj Gori iako je tako bilo dogovoreno. Slobodan je, prema njenim rečima, zbog toga bio uznemiren.

„Bio je ljut i razočaran. Imao je osećaj da je ostavljen, ali nije imao vremena da se osvrće na to. Već je bio u starijim godinama i narušenog zdravlja“, odgovorila je svedokinja.

Na pitanje sudije Nataše Albijanić da li su njen pokojni suprug i Zrelec bili u svađi, ona je rekla da nisu.

„Slobodan je u tom trenutku bio u pritvoru i sa Vladom se viđao samo kad mu je dolazio u posetu. Do svađe nije ni moglo da dođe. Samo su se razišli, ništa spektakularno se nije desilo,“ rekla je ona, i dodala da je Zrelec bio i njihov kum, odnosno da je venčao sina Slobodanovog rođenog brata.

Nekoliko meseci pre nego što je ubijen, Zrelec je primio preteće pismo za koje je verovao da dolazi od Šaranovića. Kako je na sudu ispričao njegov kolega, Zrelec mu je pokazao pismo i rekao „Vidi šta mi je poslao Sloba“.

Šaranovićeva supruga danas je potvrdila da je Slobodan napisao pismo. Sudija je istakla da se u pismu navodi i da je njoj neko pretio i pitala da li je to tačno.

„Ako bih pričala o tome mislim da bih mogla da izgubim život. Ne samo ja, već i moje dete. Želim ovom prilikom, jer drugu nemam, da zahvalim porodici Vlade Zreleca jer je on možda pomogao da se zaštitimo moje dete i ja. Rečeno mi je da njemu zahvalim što smo nas dve žive“, rekla je ona.

Na pitanje ko joj je to rekao, Gordana je rekla – „onaj ko mi je pretio“.

Ona je ispričala da je Vladimir Šaranović, koji je optužen da je ubio Zreleca, živeo sa njom u Budvi dok je Slobodan bio u pritvoru, da joj je pomogao u vezi sa pripremanjem Slobodanove odbrane i uglavnom prenosio dokumenta iz Budve za Beograd i obrnuto. On je posle toga, prema njenim rečima, otišao u Beogradu odakle je vodio njihovu firmu za menjačke poslove.

Sudija ju je upitala da li je tačno ono što je Vladimir Šaranović istakao u svojoj odbrani, da je prestao da radi za njih jer nije dobijao platu, Gordana je rekla da je to moguće.

„Možda. Slobodan je bio čovek teške naravi i hteo je da sve bude po njegovom. Moguće je da je došlo do razmimoilaženja u poslu, a plate jesu kasnile, on ima dvoje dece… Moguće da je to razlog, ali ja ne znam“, rekla je.

Ona je na ponovljeno pitanje da li joj suprug išta rekao o tome zbog čega je Vladimir prestao da radi u njihovoj firmi rekla je da joj je posao bio na poslednjem mestu od svih problema koje su imali.

Pronađena marihuana
Vladimir Šaranović je, osim za ubistvo, u ovom predmetu optužen i za trgovinu drogom kao i njegova
supruga Nataša. Policija je prilikom potrage za njim u njihovom stanu na Kanarevom brdu pronašla
marihuanu. Na današnjem suđenju svedočila su i dva policajca koja su učestvovala u pretresu.

„Meni je Slobodan bio na prvom mestu, da mu se nađem i pomognem, čak ni dete mi nije bilo na prvom mestu. Firma mi je bila na desetom mestu od svih stvari o kojima sam brinula“, objasnila je.

Advokat Vladimir Zrelec ubijen je u decembru 2015. godine kada je upucan ispred svoje kancelarije na Vračaru. On je godinama zastupao braću Branislava i Slobodana Šaranovića, osnivao i vodio njihove firme. Braća Šaranović bili su uticajni kriminalci iz Crne Gore koji su držali kockarnice i menjačnice, ali imali i druge poslove u kojima je bio veliki protok novca.

Gordana je rekla i da njoj nije poznato da je njen pokojni suprug bio u sukobu sa Milošem Delibašićem. Inače, osim Šaranovića, Zrelec je branio i Delibašića koji je u Šaranovićevo ime upravljao kriminalnom grupom.

Više o saradnji Zreleca i Šaranovića pročitajte u posebnoj priči.

Comments are closed.