Suđenje za ubistvo u „Nani“ odloženo za oktobar

Suđenje za ubistvo u „Nani“ odloženo za oktobar

Aleksandar Savković (foto: fejsbuk)

Suđenje Nedeljku Grboviću optuženom da je u decembru 2017. ubio Aleksandra Savkovića ispred kluba „Nana“ odloženo je danas pošto se u sudnici nije pojavio oštećeni Adi Isenović. Isenović nije dostavio opravdanje za izostanak zbog čega ga je sud kaznio sa 50.000 dinara.

Piše: Bojana Pavlović

Grboviću se stavlja na teret da je iste noći kada je ubio Savkovića ranio Isenovića. Isenović još nije dao iskaz u postupku.

U martu je izostao sa suđenja tvrdeći da je na lečenju u inostranstvu. Poslednji put se pojavio u maju, ali tada nije ispitan pošto je suđenje odloženo na zahtev optuženog Grbovića.

Grbović je tada zatražio odlaganje da bi dao novu odbranu. On je tvrdio da je sve što je ranije govorio bila laž i da je spreman da kaže istinu, ali se do narednog suđenja predomislio.

„Očekivala sam da će ovo da se desi. Dok su oštećeni i svedoci dolazili na suđenja, vi ste, Grboviću, izvodili egzibicije“, rekla je danas sudija Marina Anđelković i odložila suđenje za oktobar.

Grbović je, podsetimo, optužen da je u decembru 2017. u klubu „Nana“ ubio Aleksandra Savkovića i ranio Adija Isenovića. Na početku je tvrdio da se ne seća šta se dešavalo te noći, ali je kasnije na sudu rekao da je slagao jer se plašio odmazde navijača i potom ispričao sve detalje događaja.

Rekao je da je u Savkovića pucao jer se plašio za svoj i za život svog sina koji je te noći radio kao konobar u „Nani“.

Pucnjavi je, kako je ispričao, prethodila rasprava Savkovića i njegovih prijatelja sa navijačima Crvene zvezde. On i kolege iz obezbeđenja pokušali su da spreče sukob, ali nisu uspeli – došlo je do tuče, nakon čega je ranio Savkovićevog prijatelja Adija Isenovića.

Kako je rekao, Savković je tada počeo da „divlja“ i preti da će da ubije i njega i sina.

„Ubrzao je ka meni, počeo je da se hvata za pojas. U tom trenutku sam opalio u njegovom pravcu“, ispričao je tada Grbović rekavši da je video da ga je pogodio u stomak. Nakon pucnjave, kako je rekao, seo je u automobil i odvezao se do Topčiderskog potoka gde je bacio pištolj.

Ubijeni Savković, inače navijač fudbalskog kluba Rad, bio je član ekipe ubijenog kriminalca i vođe Partizanove navijačke grupe „Janjičari“ Aleksandra Stankovića poznatijeg kao Sale Mutavi.

Sa članovima Stankovićeve ekipe Veljkom Belivukom, Borisom Karapandžićem i još dve osobe Savković je 2013. učestvovao u demoliranju kafića „Holivud“ na Karaburmi u vlasništvu Aleksandra Vavića, vođe supraničke navijačke grupe „Alkatraz“, pokazuje dokumentacija koju poseduje KRIK. Demoliranje se desilo u vreme kada su „Janjičari“ preuzeli primat na južnoj tribini.

Zbog razbijanja „Holivuda“ Savković je u 2016. osuđen na godinu dana zatvora. Osim toga, osuđivan je za razbojništvo, nanošenje teških telesnih povreda, prodaju droge, kao i za ometanje pravde zbog pretnji sudiji izrečenih na suđenju.

Više o Savkoviću pročitajte ovde

Sve vesti sa suđenja za ubistvo u „Nani“ pročitajte ovde

Comments are closed.