Suđenje za ubistvo Dunjića održalo se samo jednom ove godine

Suđenje za ubistvo Dunjića održalo se samo jednom ove godine

Ubijeni Velibor Dunjić (foto: društvene mreže)

Suđenje za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde Velibor Dunjića danas je odloženo pošto zbog bolesti nije došao jedan od optuženih. Za šest godina, suđenje je održano samo osam puta, a ove godine – svega jednom. Nastavak je zakazan za decembar.  

Piše: Bojana Pavlović

U sudnici se danas nije pojavio optuženi Bojan Starovlah, pa je suđenje ponovo odloženo. Kako je rekao njegov advokat Starovlah ima temperaturu, a lekarsku dokumentaciju će dostaviti naknadno.

Isto se dogodilo i prošlog meseca kada je zbog iznenadnih zdravstvenih tegoba izostao drugi optuženi.

Izostanci optuženih, svedoka ili branilaca više su pravilo nego izuzetak u ovom postupku u kome se za šest godina sudilo svega osam dana. Ove godine održalo se samo jednom. 

Postupak su dodatno usporile i izmene sudija – poslednji put u junu ove godine slučaj je dodeljen sudiji Ani Trifunović Đuričković koja treba da ponovo sasluša okrivljene i pregleda dokaze.

Dunjić je ubijen u maju 2014. kada je kolima prilazio splavu „Džimis“. Sa njim je u automobilu bila njegova prijateljica i bivša devojka Nina Šobota koja je takođe pogođena.

Za ubistvo je bilo optuženo ukupno devet osoba. Kao pucač optužen je šef obezbeđenja splava Vladimir Đurović, a ostalima se na teret stavljalo da su mu pomogli da pobegne i reši se dokaza.

Pucač je u bekstvu i sudi mu se u odsustvu, petoro je osuđeno na osnovu priznanja krivice, a na optuženičkoj klupi ostali su Miloš Milosavljević, suvlasnik splava, optužen da je uništio opremu za video-nadzor, kao i Bojan Starovlah i Goran Knežević koji su optuženi da su Đuroviću pomogli da pobegne sa mesta ubistva.

Sa protokom vremena, postupak se sve više osipa – optuženi menjaju iskaz umanjujući svoju krivicu te dela koja im se stavljaju na teret pripisuju onima koji su već osuđeni. Pojedini svedoci takođe menjaju svedočenje i to korist optuženih. 

Dunjić je bio vođa navijača Crvene zvezde, a kada je ubijen već je bio osuđivan za različita krivična dela. Protiv njega su vođeni postupci za nasilničko ponašanje, tuče, izazivanje opšte opasnosti, remećenje javnog reda i mira, kao i napad na službeno lice.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Comments are closed.