Suđenje za ubistvo Dunjića odloženo po 12. put

Suđenje za ubistvo Dunjića odloženo po 12. put

Velibor Dunjić (foto: facebook)

Suđenje za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića otkazano je pošto se nije pojavio sudija Zoran Đorđević. Odlaganja su redovna u ovom predmetu – tokom tri godine suđenje je održano svega četiri, a odloženo čak 12 puta.

Piše: Bojana Pavlović

Poslednji put suđenje je odloženo jer nisu došli pozvani svedoci. Ovaj put, oni su bili u sudnici, međutim, izostao je sudija.

Odlaganja su redovna u ovom predmetu. Za tri godine koliko traje postupak, suđenje je održano svega četiri puta, a odloženo čak 12 što, sudeći po sadašnjoj statistici, znači da je šansa da suđenje bude odloženo tri puta veća od one da bude održano.  

Optuženi su se do sada izjašnjavali o optužnici i davali svoju odbranu, a pošto je suđenje dva počеlo ispočetka kada su promenjeni članovi sudskog veća, morali su da ponove svoj iskaz. Od dvadesetak svedoka saslušano je dvoje.

Dunjić je ubijen u maju 2014. u jutarnjim časovima dok je automobilom prilazio splavu „Džimis“. Sa njim u kolima bila je njegova devojka Nina Šobota koja je tada ranjena.

Više javno tužilaštvo podiglo je u martu 2015. optužnicu protiv devet osoba.

Kao direktni izvršilac optužen je šef obezbeđenja splava Vladimir Đurović, a ostalih osmoro terete se da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina.

Đurović je u bekstvu, a na optuženičkoj klupi su Goran Knežević i Bojan Starovlah optuženi da su mu pomogli da pobegne i sakrije se, kao i Miloš Milosavljević i Vuk Musić jer su uklonili opremu za video-nadzor koja je snimila događaj.

Aleksandar Đuranović koji se otarasio pištolja i Marko Gvozdenović koji je uništio hard disk sa snimcima sigurnosnih kamera priznali su dela i nagodili se sa tužilaštvom. Priznanje su potpisali i Jelena Krušedolac i Zoran Vukić, brat bivšeg sekretara MUP-a Vanje Vukića koji je te noći radio kao obezbeđenje – zbog neprijavljivanja krivičnog dela.

U trenutku kada je ubijen, iza Dunjića je bila bogata kriminalna prošlost. Protiv njega vođeni su postupci za nasilničko ponašanje, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, izazivanje opšte opasnosti, remećenje javnog reda i mira, napad na službeno lice.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Comments are closed.